У Нідерландах розпочинається суд над чотирма обвинуваченими в катастрофі МН17

У Нідерландах розпочинається судовий процес над трьома громадянами Росії і одним українцем – Ігорем Гіркіним (Стрєлковим), Сергієм Дубинським, Олегом Пулатовим і Леонідом Харченком, яких обвинувачують у причетності до трагедії рейсу МН17 Малазійських авіаліній, що забрала життя 289 осіб. Літак був збитий у небі над Донбасом 17 липня 2014 року.

Судовий процес відбудеться в судовому комплексі Схіпхола, який спеціально був обраний для проведення засідань через більшу місткість і заходів безпеки. Безпосередньо в залі суду можуть бути присутніми понад 100 осіб. Зокрема, один ряд зарезервований для підсудних і адвокатів, один – для родичів, які мають право виступати в суді і заявляти про відшкодування збитків, 25 місць у кінці залу також призначені для рідних загиблих, 15 місць виділено для представників засобів масової інформації. Міжнародні спостерігачі перебуватимуть на трибуні для публіки, яка розташована над залом. Пряма трансляція слухань буде вестися на веб-сайті суду (www.courtmh17.com), передає Інтерфакс-Україна.

Для висвітлення суду акредитовані понад 400 представників ЗМІ. Для них навпроти комплексу побудований спеціальний пресцентр.

Засідання будуть вестися судовою колегією в складі трьох постійних суддів і двох запасних. Зокрема, головувати буде Гендрік Стейнгаус (Hendrik Steenhuis) за участю Дагмара Костера (Dagmar Koster), Гелейни Керстенс-Фокенс (Heleen Kerstens-Fockens).

Очікується, що слухання відбуватимуться з 9 до 13 березня, з 23 до 27 березня, з 8 червня до 3 липня, з 31 серпня до 13 листопада і з 1 лютого до 26 березня 2021 року. Водночас не відкидається, що засідання можуть скасовуватися або переноситися.

Источник: www.day.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *