Сполучені штати назвали умови зняття з РФ “кримських” санкцій – новини України

США порівняли анексію Криму з невизнанням входження прибалтійських республік до складу СРСР

Постпред США при ОБСЄ Джеймс Гілмор підкреслив, що Вашингтон “не зніме санкцій з РФ, поки ті не залишать Крим.

Про це 3 березня повідомили у пресслужбі Держдепартаменту США.

Гілмор прирівняв невизнання входження прибалтійських республік до складу СРСР з невизнанням Вашингтоном входження Криму до складу Росії. Він наголосив, що Штати ніколи не погоджувалися, що прибалтійські держави були частиною Радянського Союзу. Так само не збираються миритися з анексією півострова.

“Ми ніколи не відмовимося від санкцій щодо Криму, поки вони не вийдуть з Криму. Ми також збираємося зберегти наші санкції стосовно Східної України. І я думаю, що це важливі заходи, які ми приймаємо, які є дипломатичними діями, які ми вживаємо з метою відстоювання того, що правильно”, – сказав Гілмор.

Нагадаємо, раніше США слідом за Євросоюзом запровадили санкції щодо осіб, які були причетні до незаконних “виборів” в анексованому Росією Криму у вересні 2019 року, а також залізничного сполучення з Росії до півострова.

Відео

США подовжили чинні санкції для Росії і наклали нові

Росія потрапила під дію нових санкцій США. Перші обмеження – впроваджені ще 2014 року – за незаконну анексію Кремлем українського півострова. Їх подовження затвердив Трамп. Ще одне санкційне покарання Москві дісталося за підтримку розвитку ядерного озброєння Ірану.  Більше – у розділі Політика

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *