З електрикою та підйомником: на кордоні між США та Мексикою знайшли “найдовший” наркотунель

У цьому районі діє мексиканський картель Сінаола.

Американські прикордонники заявляють, що виявили найдовший із коли-небудь знайдених тунель для контрабанди на кордоні з Мексикою, пише BBC.

Таємний прохід довжиною у 1313 метрів з'єднує промисловий майданчик у мексиканській Тіхуані із містом Сан-Дієго, штат Каліфорнія. Контрабандисти обладнали його підйомником, рейками, системами вентиляції та водовідведення, а також лініями електропередач.

Наркотиків у тунелі не знайшли, арештів також не відбулося. Про підозрюваних влада США поки що не повідомляє. Однак відомо, що у цьому районі діє мексиканський картель Сінаола, який вважають однією з найбільших злочинних організацій із продажу наркотиків у світі. Її засновник Хоакін “Ель-Чапо” Гузман зараз відбуває довічне позбавлення волі в американській в'язниці.

Associated Press

Тунель має 175 сантиметрів у висоту та 62 сантиметри у ширину. Його середня глибина – 21 метр. 

“Складність та довжина тунелю свідчать про значні зусилля, які транснаціональні злочинні організації докладають для здійснення контрабанди”, – заявив Карделл Морант, спеціальний агент міністерства внутрішньої безпеки США у Сан-Дієго.

Associated Press

Нагадаємо, Хоакін Гусман, також відомий під псевдонімом Ель Чапо, понад 20 років був найбільш розшукуваним злочинцем США. 2013 року чиказька Комісія з кримінальних злочинів назвала його “ворогом суспільства номер один”. Раніше такий “титул” отримував лише Аль Капоне. 

Хто такий Ель Чапо, як тривала майже 30-річна операція з його арешту, а також, хто претендує на його “трон” – читайте у матеріалі ТСН.ua

 

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *