У раціоні школярів повинні бути продукти, що провокують “струшування” мозку і стимулюють когнітивні функції.
Сніданок важливий для всіх, особливо для дітей і, зокрема, школярів. Про правильне перше харчування дня бесіді з радіо Sputnik розповіла лікар-дієтолог, кандидат медичних наук Олена Соломатіна.
За її словами, найбільш складними для організму є перші тижні після тривалого літнього відпочинку. В цей час організм потребує допомоги. Експерт порадила школярам снідати вітамінами групи B.
“Вони є в цільнозерновому і житньому хлібі. Ще вони є в цільнозернових кашах. Ці вітаміни – “допінг” для всієї нервової системи, тому що без вітамінів групи B не відбуваються метаболічні процеси”, – зазначила вона.
Крім того, школярам необхідно вранці регулярно вживати продукти, що провокують “струшування” мозку і стимулюють когнітивні функції.
“В першу чергу, це яйця, особливо жовток з них. Справа в тому, що жовток містить холін, а це попередник ацетилхоліну. Ацетилхолін, своєю чергою, – це нейромедіатор, який забезпечує сигнал між нейронами”, – підсумувала Соломатіна.
Нагадаємо, в Україні за десять років кількість дітей, що йдуть до першого класу, зросла майже удвічі.
Названий правильний сніданок для схуднення
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Читайте Korrespondent.net в Google News
Источник: www.ua.korrespondent.net