Євросоюз планує прокласти підводний інтернет-кабель у Чорному морі, щоб зменшити залежність від РФ

1100-кілометровий кабель коштуватиме 45 мільйонів євро, він призначений для того, щоб з'єднати Європу з Кавказом.

Європейський Союз планує прокласти підводний інтернет-кабель через Чорне море. Це робиться для того, щоб поліпшити зв'язок з Грузією і зменшити залежність від комунікаційної інфраструктури, яка проходить через Росію.

Про це повідомляє Financial Times із посиланням на джерела, передає “Укрінформ”.

У документі Єврокомісії йдеться про те, що 1100-кілометровий кабель коштуватиме 45 мільйонів євро. Він призначений для того, щоб з'єднати Європу з Кавказом і зменшити “залежність від наземного оптоволоконного зв'язку, що проходить через Росію”.

“ЄС і Грузія у 2021 році попередньо погодилися, що цей кабель є необхідністю, а конфлікт в Україні надав проєкту додаткового імпульсу, обґрунтувавши необхідність зменшити залежність від “зв'язків, які не є безпечними або стабільними”, – повідомило виданню джерело, знайоме з цим питанням.

Однак проєкт все ще перебуває на стадії розгляду і на його реалізацію не виділено жодних коштів.

“Британська телекомунікаційна корпорація Vodafone також має плани щодо прокладання підводного кабелю в Чорному морі”, – йдеться в повідомленні. Її проєкт під назвою Kardessa з'єднає Україну з Болгарією, Туреччину з Грузією, а потім піде під землю до Вірменії, Казахстану і далі в Азію.

Нагадаємо, в ЄС почали обговорення нових санкцій проти РФ, але процес може затягнутися.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *