Найбільше порушень виявили під час перевірок м’ясних і молочних виробів. Потім йдуть спиртні напої і кондитерка.
У Києві протягом поточного року внаслідок перевірок харчових продуктів були виявлені нітрати, фальсифікати, а також шкідливі мікроорганізми, заявив начальник ГУ Держслужби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів у столиці Олег Рубан, пише Укрінформ.
“Сім відсотків харчових продуктів не відповідають відповідним регламентам. Цього року ми отримали понад 5000 відповідних звернень громадян через недоброякісні продукти харчування”, – заявив Рубан.
Фальсифікати і небезпечні для здоров’я домішки виявили передовсім у м’ясних і молочних виробах. Далі йдуть кондитерські вироби і алкоголь.
“З початку року у 248 закладах дошкільної і середньої освіти було відібрано понад 1,5 тис. зразків харчових продуктів і сировини.
За результатами лабораторних досліджень, з відібраних зразків 115 (або 7,64%) мали невідповідність за мікробіологічними та іншими показниками. При цьому кишкову паличку було знайдено в 74 пробах, стафілокок золотистий – у 20, лістерію – у трьох, стерини – у чотирьох, перевищення вмісту нітратів в овочах – у шести пробах”, – йдеться в повідомленні.
Як повідомлялося, соєві продукти, які дехто використовує як заміну продуктам тваринного походження, можуть завдати серйозної шкоди здоров’ю.
Нагадаємо, український завод з виробництва морозива оштрафували за відсутність у продукції молока.
Источник: www.ua.korrespondent.net