Ярославський подарував Харкову музей Євро-2012

Першу частину музею відкрили в одному з готелів міста, а друга розташується в аеропорту.

 

У Харкові в четвер, 5 грудня, показали “першу чергу” музею Євро-2012.

 

 

Експозиція музею, створеного за підтримки УЄФА, містить ексклюзивні документальні фото- і відеоматеріали. У вітрині, присвяченій історії турніру, наразі експонується спеціально доставлена ​​з штаб-квартири Європейського футбольного союзу в Ньоні точна копія Кубка, за який змагатимуться кращі європейські збірні. За словами творців, родзинка музею – інтерактивні рішення на основі технологій доповненої і віртуальної реальності, які допоможуть відвідувачам “оживити” макети ключових інфраструктурних об’єктів, побудованих у Харкові для Євро-2012.

 

Перша черга музею відкрита в готелі Kharkiv Palace Hotel 5, який належить його ініціатору бізнесменові Олександру Ярославському, який відзначає сьогодні 60-річний ювілей.

 

Під час презентації Ярославський анонсував намір вкласти в розвиток музею близько 1,5 млн доларів. “Друга черга” експозиції незабаром відкриється в аеропорту Харків.

 

Як відомо, Харків спочатку не входив до числа основних приймаючих міст Євро-2012, визначених УЄФА. Однак зусилля і інвестиції Ярославського забезпечили “першій столиці” право прийняти матчі Євро-2012. В цілому, бізнесмен вклав в інфраструктуру міста понад 300 млн євро. Зокрема, повністю перебудований Ярославським за жорсткими європейськими вимогами стадіон Металіст був урочисто відкритий рівно 10 років тому, в день 50-річчя бізнесмена.

 

Нагадаємо, в 2016 році Ярославський придбав контрольний пакет акцій Харківського тракторного заводу.

 

 

Источник: www.ua.korrespondent.net

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *