Коронавірусом у Німеччині заразилися ще троє осіб

Усі інфіковані працюють в одній компанії.

Кількість інфікованих коронавірусом у Німеччині зросла до чотирьох осіб, повідомляє Deutsche Welle з посиланням на агенцію новин dpa.

Зазначається, що усі вони працюють в одній компанії, а джерелом вірусу стала їхня китайська колега, яка приїхала до Німеччини на тренінг.

Читайте також:

Після приїзду з Китаю Дмитро Комаров пояснив, чи варто українцям боятися коронавірусу

“Ще у трьох людей у Німеччині виявили коронавірус, відповідно кількість інфікованих ним в країні зросла до чотирьох осіб. Усі вони працюють у компанії “Webasto” у місті Штарнберг у федеральній землі Баварія”, – йдеться у повідомленні.

Четверо інфікованих перебувають в ізоляторах у лікарні “Швабінг” у Мюнхені. Своєю чергою, лікарі тепер обстежують тих осіб, які останнім часом контактували з інфікованими людьми.

Тим часом у німецькій компанії, де працює понад 13 тисяч співробітників з усього світу, заявили, що до 2 лютого закрили офіс “Webasto” у громаді Гаутінг у Баварії.

Раніше Німеччина підтвердила перший випадок зараження коронавірусом в країні.

29 січня про перший випадок зараження коронавірусом повідомили ОАЕ. 

Станом на 29 січня у світі кількість померлих від вірусу с Уханя зросла до 132 людей, а кількість інфікованих вже майже 6 тисяч.

ТСН.ua

Нагадаємо, вірус, який схожий на застуду, але, на відміну від неї, дуже швидко вражає легені й інші органи, розпочався з ринку морепродуктів у китайському місті Ухань. Нині сам ринок зачинений і огороджений поліційною стрічкою, а у місті активно відбуваються заходи із знезараження. Посилено контроль в аеропортах не лише Китаю – Таїланд, Австралія та Японія ретельно стежать за пасажирами. 

Відомо, що вірус з китайського Уханя належить до великої родини коронавірусів. Розповсюдження хвороби розпочалося з ринку тварин. Вірус передається повітряно-крапельним шляхом тваринам, людям. Спалах вірусу припав на найгірший час – святкування китайського Нового року. Адже саме цього тижня громадяни Піднебесної активно мандрують – приїжджають на свята до родичів як всередині країни, так і з-за кордону. 

26 січня стало відомо, що смертоносний коронавірус з Китаю може передаватися в інкубаційний період, коли людина навіть не підозрює, що вона хвора. Інкубаційний період триває від одного до 14 днів. 

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

ТСН.ua

Відео

Коронавірус із Китаю: що наразі відомо і чи варто панікувати

Замість родинного кола – квиток і валіза. У китайському 15-мільонному місті Тяньцзінь – військовий стан, закриті вокзали і аеропорти, перекрито сполучення. Катастрофічно не вистачає лікарняних лІжок, додаткова лікарня будується за рекордні терміни. Станом на цю мить відомо про 106 жертв вже не тільки в Китаї, і число це стрімко збільшується. Автократична влада достатньо закритого Китаю – зазвичай стримана на офіційні коментарі – не приховує, що ситуація не контрольована. Посольства багатьох країн намагаються евакуювати своїх громадян з Піднебесної. Все це створює в нашій уяві картину абсолютного жаху, частково достатньо справедливо. Розберімося разом у словах і фактах.   

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *