Кількість випадків захворювання коронавірусом у світі перевищила шість тисяч

Епідемія коронавірусу, що виникла спочатку в Ухані, стрімко набирає оберти. Згідно з останніми даними, кількість тих, що заразилися коронавірусом по всьому світу, перевищила 6 тисяч. 

Про це повідомляє CNN, передає агентство Українські новини.

Наголошується, що кількість загиблих щонайменше близько 132 людей. За межами Китаю в 17 місцях зареєстровано понад 70 підтверджених випадків захворювання, у тому числі не менш як п’ять у США.

Так, в Канаді зафіксований третій випадок зараження коронавірусом нового типу. Заражений – чоловік, який минулого тижня повернувся в Ванкувер з китайського міста Ухань, де спочатку спалахнула епідемія вірусу. Зазначається, що він ізольований. Раніше повідомлялося про зараження подружньої пари, яка прибула в канадське місто Торонто з китайського Уханя.

Центри США з контролю і профілактики захворювань посилили заходи безпеки під час поїздок в Китай, піднявши їх до найвищого рівня. Кілька країн, у тому числі США і Японія, вивозять своїх громадян з Уханя. Майже 60 мільйонів осіб перебувають під частковим або повним блокуванням у містах Китаю.

Нагадаємо, група вчених з Австралії в середу заявила, що успішно розробила вирощену в лабораторії версію нового коронавірусу, першу, відтворену за межами Китаю, що може допомогти прискорити створення вакцини.

Чим небезпечний новий коронавірус та чи може Україна захистити своїх громадян читайте у ексклюзивному матеріалі “Дня” “Попередити пандемію”.

Також читайте матеріал “Дня” “Глобальні віруси” – під дверима”.

 

Источник: www.day.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *