Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики відвідає Донбас

Найближчими тижнями Україну відвідає верховний представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель. Про це він повідомив під час спільної з українським прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком пресконференції, яка відбулася в перерві засідання Ради асоціації.

Боррель також розповів, що хоче відвідати Донбас, передає Deutsche Welle.  

“Я хотів би відвідати Донбас, кордон, де, як я знаю, тривають військові дії, для того, щоб відчути ситуацію на місці. Ми повинні докласти найважливіших зусиль для того, щоб перестали вбивати людей”, – сказав він.

Боррель також повідомив, що у березні міністри закордонних справ ЄС на своєму засіданні обговорять українське питання. “Я очікую обговорення України на засіданні міністрів закордонних справ у березні”, – сказав він. 

“Ми обговорили імплементацію нашої Угоди про асоціацію. Це – найбільш комплексна угода, яка у нас була з будь-якою країною, і вона продовжує надавати Україні допомогу і підтримку від ЄС”, – підкреслив Боррель.

За його словами, після того, як в угоді був оновлений додаток у сфері енергетики, тепер сторони працюють над доповненнями у сфері клімату та довкілля.

 

Источник: www.day.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *