Пошкоджені будинки та повалені дерева. У Чехії пронісся потужний ураган – новини світу

Дерева та рекламні конструкції падали на авто.

У Чехії ураганний вітер знеструмив мінімум 15 тисяч домогосподарств, повалив дерева і пошкодив автомобілі.

Про це 28 січня повідомляє видання Novinky.

Перші блискавки і ураганний вітер були зафіксовані о 12:50 в регіоні Хеб на кордоні з Німеччиною і згодом зачепили також Устецький, Ліберецький, Плзенський край.

Як наголошується, в багатьох місцях дерева падали на дроти ліній електропередач, сталося 14 аварій на високовольтних лініях.

Найсерйозніша ситуація склалася в Кладно, Беруні і на заході Праги. Торкнулася негода Карлово-Варського краю. Метеорологи визначили негоду як “ураган в формі так званої шквальної лінії з сильним поривчастим вітром і електричною активністю”.

Рятувальникам в Празі і Центральній Чехії довелося підіймати дерева і рекламні конструкції, що впали на дахи і автомобілі, розчищати дороги.

Як повідомлялося, в Іспанії лютував шторм “Глорія”. Він приніс снігопади, а також сильні дощі. У гірських районах країни за добу випало близько 40 сантиметрів снігу. Влади п'яти провінцій оголосила високий рівень готовності до надзвичайної ситуації. Сильний снігопад знеструмив у провінції Аліканте 20 тисяч будинків. Крім того, добу не працював місцевий аеропорт, було скасовано 200 рейсів. Також припинили роботу порти Валенсії та Гандії. Через негоду було перекрито 30 доріг. 

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *