Перший випадок коронавірусу зафіксовано в ОАЕ

Інфікованими виявилися члени однієї родини, які повернулися з Китаю.

Перший випадок коронавірусу зафіксовано в Об’єднаних Арабських Еміратах.

Про це 29 січня повідомило інформаційне агентство WAM з посиланням на міністерство охорони здоров’я та профілактики ОАЕ.

Зазначається, що інфікованими виявилися члени родини, які приїхали до країни з китайського міста Ухань, звідки і почалося поширення коронавірусу.

У міністерстві додали, що “стан здоров’я інфікованих стабільний і вони перебувають під медичним наглядом”.

#UAE announces first case of new #coronavirus#WamNewshttps://t.co/GN0HnUTawN pic.twitter.com/Bt5kTLlXSU

— WAM English (@WAMNEWS_ENG) 29 января 2020 г.

Станом на 29 січня заражених китайським коронавірусом по всьому світу понад 6 тисяч, 132 людини померли. Це більше, ніж кількість хворих на пневмонію, яка була зафіксована в Китаї в 2003 році. Тоді за дев’ять місяців захворіли 5 327 осіб. 

ТСН.ua

Нагадаємо, вірус, який схожий на застуду, але, на відміну від неї, дуже швидко вражає легені й інші органи, розпочався з ринку морепродуктів у китайському місті Ухань. Нині сам ринок зачинений і огороджений поліційною стрічкою, а у місті активно відбуваються заходи із знезараження. Посилено контроль в аеропортах не лише Китаю – Таїланд, Австралія та Японія ретельно стежать за пасажирами. 

Відомо, що вірус з китайського Уханя належить до великої родини коронавірусів. Розповсюдження хвороби розпочалося з ринку тварин. Вірус передається повітряно-крапельним шляхом тваринам, людям. Спалах вірусу припав на найгірший час – святкування китайського Нового року. Адже саме цього тижня громадяни Піднебесної активно мандрують – приїжджають на свята до родичів як всередині країни, так і з-за кордону. 

26 січня стало відомо, що смертоносний коронавірус з Китаю може передаватися в інкубаційний період, коли людина навіть не підозрює, що вона хвора. Інкубаційний період триває від одного до 14 днів. 

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м’ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

ТСН.ua

Відео

У Мережі продають фейкові ліки проти коронавірусу: як вберегтися від шахраїв

Поки світ у пошуках протидії коронавірусу, шахраї в Україні вже вирішили на ньому підзаробити. У Мережі почали з'являтися оголошення, у яких пропонують вакцини проти нього. Одна доза – за сотню доларів. Хто вирішив заробити на смертельній загрозі – у сюжеті.  

 

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *