Війна в Сирії – За останню добу майже 40 тисяч сирійців були змушені стати біженцями

Мешканці Ідлібу масово залишають свої домівки через постійні обстріли.

У провінції Ідліб на північному заході Сирії через безперервні обстріли армії Асада й російської авіації за добу свої домівки залишили майже 40 тисяч мирних мешканців, повідомляє Анадолу.

“За останні 24 години свої домівки у зонах бойових дій на північному заході Сирії полишили ще 39 377 осіб. Населення в масовому порядку тікає зі своїх будинків на тлі постійних обстрілів і авіаударів армії Башара Асада і ВКС Росії”, – йдеться в повідомленні.

За інформацією місцевих правозахисників, останніми днями сирійці масово залишають південь і південний схід провінції Ідліб, а також захід і південь провінції Алеппо.

З так званої зони деескалації люди тікають у відносно безпечні райони на кордоні з Туреччиною.

Загалом, за даними Анадолу, від початку листопада минулого року кількість внутрішньо переміщених осіб на північному заході Сирії сягнула 541 тисячі осіб.

Відео

Сирійські урядові війська завдали авіаудар по таборові для біженців поблизу кордону з Туреччиною

Сирійські урядові війська поблизу кордону з Туреччиною в провінції Ідліб розбомбили тимчасовий притулок тих, хто тікав від війни. Загинуло щонайменше 15 людей, з яких шестеро дітей та двоє жінок. Десятки поранених.  

Напередодні держсекретар США Майк Помпео засудив режим Башара Асада, який за підтримки Росії, Ірану й “Хезболли” знищує мирне населення Ідлібу на північному заході Сирії, та пригрозив їм потужними санкціями в разі продовження насильства. 

На північному-заході Сирії 21 січня авіаудари російських військових спільно з армією Ассада забрали щонайменше 40 життів. Серед вбитих сирійська сім'я в селі Кфар Таал на захід від контрольованого урядом Алеппо. Там загинуло вісім осіб, зокрема шестеро дітей. 

Про запровадження режиму припинення вогню у так званій Ідлібській зоні деескалації у Сирії 9 січня заявили російські військові після відповідної домовленості президентів Росії Володимира Путіна та Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана. Це вже не перша спроба Росії та Туреччини досягти перемир'я у Ідлібі.

Ідліб залишається останнім оплотом противників режиму сирійського президента Башара Асада у багаторічній війні на території країни. Регіон контролює коаліція ісламістських угруповань “Тахрір аш-Шам” і світські збройні загони з “Національного фронту за звільнення”.

Наступ військ Асада на Ідліб розпочався минулого року за підтримки російської авіації та інших союзників Дамаска. Від кінця квітня 2019 року російські військово-повітряні сили і сирійські урядові сили здійснюють авіанальоти на сирійські провінції Ідліб і Хама. Дамаск стверджує, що метою цих атак є знищення об'єктів ісламістів. Однак, як зазначили в ООН, від початку квітневого наступу в цих двох провінціях загинули 1506 цивільних, зокрема 433 дитини. 

Відео

США планують припинити допомогу регіонам Сирії, де є російські та іранські війська

США ввели нові санкції проти трьох російських компаній. Попри міжнародні обмеження, росіяни постачали до охопленої війною Сирії – її диктатору Асаду – іранську нафту. Робили це через добре організовані злочинні схеми. За це до санкційного списку потрапили три організації та шестеро людей. 

 

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *