Коронавірус з Уханя – Учені з Австралії першими відтворили коронавірус за межами Китаю

Дослідники змогли виростити Уханьський коронавірус зі зразка пацієнта.

Австралійські вчені стали першими, хто відтворив коронавірус 2019 nCoV за межами Китаю, назвавши це “значним проривом”, повідомляє CNN.

Відповіді на головні запитання про коронавірус

Дослідники в спеціалізованій лабораторії в Мельбурні змогли виростити Уханьський коронавірус зі зразка пацієнта. Отримані дані нададуть експертним міжнародним лабораторіям важливу інформацію для боротьби з коронавірусум.

Більше про: Убивчий коронавірус у Китаї

  • Коронавірус з Китаю дістався Близького Сходу
  • Кількість хворих на китайський коронавірус перевищила 6 тисяч осіб. Лікарі кажуть – це ще не максимум
  • Від китайського коронавірусу не врятують: Супрун розповіла, які ліки та засоби безсилі проти хвороби

“Це значний прорив, оскільки він дозволить провести точне дослідження і діагностику коронавірусу в усьому світі”, – зазначив доктор Джуліан Дрюс, керівник Лабораторії ідентифікації вірусів в Інституті інфекції й імунітету Пітера Доерті.

Відкриття буде передане Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) в надії, що воно зможе допомогти в діагностиці та лікуванні китайського коронавірусу, повідомляє ВВС.

Вчені зазначили, що відтворена копія може бути використана як “контрольний матеріал” для тестування і “змінить правила гри в діагностиці”. Наприклад, це може допомогти діагностувати коронавірус у заражених людей на ранніх стадіях, ще до появи симптомів.

Станом на 29 січня офіційна кількість заражених китайським коронавірусом сягнула 6 049 випадків по всьому світу, 132 людини померли.

Відео

Українські шахраї продають ліки від китайського коронавірусу

Вирішення проблеми коронавірусу вже на озброєнні шахраїв. У Мережі нині з'явились оголошення, у яких пропонують вакцини проти коронавірусу. Дозу – за сотню доларів. Хто вирішив заробити на смертельній загрозі – дізнавалася ТСН.  

Читайте також:

Від китайського коронавірусу не врятують: Супрун розповіла, які ліки та засоби безсилі проти хвороби

Нагадаємо, вірус, який схожий на застуду, але, на відміну від неї, дуже швидко вражає легені й інші органи, розпочався з ринку морепродуктів у китайському місті Ухань. Нині сам ринок зачинений і огороджений поліційною стрічкою, а у місті активно відбуваються заходи із знезараження. Посилено контроль в аеропортах не лише Китаю – Таїланд, Австралія та Японія ретельно стежать за пасажирами. 

Відомо, що вірус з китайського Уханя належить до великої родини коронавірусів. Розповсюдження хвороби розпочалося з ринку тварин. Вірус передається повітряно-крапельним шляхом тваринам, людям. Спалах вірусу припав на найгірший час – святкування китайського Нового року. Адже саме цього тижня громадяни Піднебесної активно мандрують – приїжджають на свята до родичів як всередині країни, так і з-за кордону. 

26 січня стало відомо, що смертоносний коронавірус з Китаю може передаватися в інкубаційний період, коли людина навіть не підозрює, що вона хвора. Інкубаційний період триває від одного до 14 днів. 

ТСН.ua

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

Плейлист
15 відео

Смертоносний коронавірус з Китаю

Світом шириться новий вірус з Китаю. Інфіковано понад 500 осіб.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *