Заступника голови Держдуми РФ обрали віцеспікером ПАРЄ – новини світу

Під час першого туру голосування він не зміг набрати потрібної кількості голосів.

Депутати парламентської Асамблеї Ради Європи 28 січня обрали нового віцеспікера асамблеї. Ним став Петро Толстой, який очолює російську делегацію в ПАРЄ та є заступником голови Держдуми РФ.

Про це інформують РосЗМІ.

Відомо, що голосування щодо кандидатури Толстого відбувалося в два тури, оскільки в першому він не набрав необхідної кількості голосів.

За інформацією ЗМІ, другий тур голосування минув у закритому режимі. За Толстого проголосувала більшість присутніх в залі парламентаріїв – 132 проти 117. Загалом взяли участь у голосуванні 252 особи. Однак три бюлетені визнали недійсними.

“Пан Толстой отримав абсолютну більшість від голосів, які брали участь, і таким чином, обирається заступником голови від Російської Федерації” – підтвердили у ПАРЄ.

Сам Толстой у своїй промові заявив, що тепер російська делегація отримує вплив на засіданнях.

Читайте також:

У ПАРЄ оскаржили повноваження делегації Росії – нардеп

“До сьогоднішнього дня не можна було нашу роботу на майданчиках Ради Європи вважати повною і всеосяжною. Відтепер ми отримуємо можливість впливати на порядок денний”, – цитує ТАСС Толстого.

До слова, ініціювала влаштувати голосування у закритому режимі представниця української делегації, нардепка від “Слуги народу” Марія Мезенцева. Вона заявила, що заяви росіянина не сумісні з цінностями Ради Європи.

Нагадаємо, 27 січня було обрано віцепрезидента Парламентської асамблеї Ради Європи, ним став представник української делегації та депутат “Слуга народу” Олександр Мережко, а президентом став представник Бельгії Гендрік “Рік” Дамс. 

Відео

Українська делегація відмовилася від участі в осінній сесії ПАРЄ через повернення Росії

Офіційну заяву на своєму фейсбуці оприлюднила голова делегації Єлизавета Ясько. Надалі українські депутати консультуватимуться з делегаціями інших країн-членів Ради Європи, аби розробити ефективні механізми притягнення до відповідальності держав, які порушують статут організації та міжнародне право.  

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *