У США заговорили про секретну лабораторію в Китаї, звідки міг з’явитися коронавірус – новини світу

Нова хвороба щодня розширює свою географію.  

Якомога швидше покинути Китай радить українцям посольство в Пекіні. Щоб зупинити поширення смертельного вірусу, у цій країні починають запроваджувати воєнний стан, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Місто Тяньцзин за 150 кілометрів від китайської столиці, населення 15 мільйонів, один з найбільших у регіоні портів. Це перше місто у Китаї, де через епідемію смертельного вірусу запровадили військовий стан. Під керівництво армії перевели усі медичні служби, людей перевіряють просто на вулицях.

Відео

Смертельний коронавірус: у Китаї починають запроваджувати воєнний стан

Посольство України в Пекіні радить українцям якомога швидше залишити Китай. Щоб зупинити поширення смертельного вірусу, у Китаї починають запроваджувати воєнний стан. Недуга тим часом уже дісталась Німеччини – перший випадок підтвердили у Баварії. У Чехії троє потенційних хворих, і зараз вони на карантині. Кількість загиблих від нового коронавірусу вже перевищила сотню. Інфікованих понад 4,5 тисячі.  

Тим часом в Японії, Франції та Німеччині підтвердили випадки захворювання у людей, які не відвідували Китай, але контактували з інфікованими. У китайському МОЗі повідомили, вірус поширюється навіть під час інкубаційного періоду – тобто, коли у хворого ще немає симптомів. Ані ліків, ані вакцин від недуги досі немає. При цьому один з ключових світових центрів вірусології знаходиться саме в Ухані.

Тамтешня лабораторія має четвертий, найвищий ступінь безпеки. На її будівництво у 2003 р. після спалаху атипової пневмонії Китай витратив 44 мільйони доларів. Там експериментували з найбільш небезпечними вірусами. Видання The Washington Times, посилаючись на колишнього офіцера ізраїльської розвідки, не виключає, що в Уханській лабораторії досліджували та розробляли біологічну зброю, а новий смертельний коронавірус вийшов у світ саме звідти.

Відповіді на головні запитання про коронавірус

Українські медики вважають, що це неможливо. “У цих лабораторіях все пристосовано до того, щоб цей патоген був знищений, якщо з ним працювали, або він зберігається, або після роботи ймовірно забруднений – знищується, спалюється. Там спеціальне обладнання, індивідуальні захисні костюми. Навіть повітря з тієї установи фільтрується і не викидається в довколишнє середовище”, – каже завідувач відділу респіраторних та інших вірусних інфекцій “Інституту епідеміології та інфекційних хвороб імені Л. В. Громашевського Алла Мироненко.

Офіційно на карантині вже 18 міст, та й поза карантинною зоною місцеві жителі  барикадуються самотужки – зводять цегляні мури і облаштовують КПП, щоб не пускати чужих.  Переживають, але не панікують – так описує настрої китайців українець Іван Кудецький, який живе в Ухані. З його слів, нині головна проблема в тому, що місто закрите на в’їзд та виїзд. “Щойно ми дізналися, що місто зачиняють, поїхали на вокзали, але уже були натовпи і квитків не було – їх не продавали. Так і сказали: всі залишаються тут, місто зачинене”, – розповів чоловік.

Фотогалерея

Маски на обличчях і перевірка пасажирів у літаках. Світом шириться паніка через вбивчий вірус у Китаї (9 фото)

Більш ніж 100 померлих та понад 4 тис. недужих – така нині статистика коронавірусу у світі. Гонконг відсьогодні повінстю зупинив залізничне сполучення з материком. Небезпечну недугу на своїй території вже підтвердили 16 країн. У ВООЗ визнають  – ситуація надзвичайна. “Глобальний і регіональний ризики поширення вірусу – високі. Для Китаю цей ризик надзвичайний”, – наголосив речник ВООЗ Крістіан Ліндмеєр.

По можливості якомога швидше залишити Китай радять українцям у вітчизняному посольстві в Пекіні. Там готові навіть евакуювати українців, щойно таке рішення буде ухвалене. Південна Корея та Сполучені Штати уже почали вивозити своїх громадян. Щоправда, не всі погоджуються. Дуг Перез, наприклад, залишатиметься через кохану – китаянку. Він стверджує, що не один такий: “Ми не можемо лишити близьких просто тому, що вони не громадяни Америки”. Через епідемію у Китаї на вимушених канікулах мільйони школярів та студентів – початок нового навчального семестру відклали на невизначений термін.

ТСН.ua

Нагадаємо, вірус, який схожий на застуду, але, на відміну від неї, дуже швидко вражає легені й інші органи, розпочався з ринку морепродуктів у китайському місті Ухань. Нині сам ринок зачинений і огороджений поліційною стрічкою, а у місті активно відбуваються заходи із знезараження. Посилено контроль в аеропортах не лише Китаю – Таїланд, Австралія та Японія ретельно стежать за пасажирами. 

Більше про: Убивчий коронавірус у Китаї

  • ТСН stories. Симптоми та шляхи зараження: головне про вбивчу недугу з Китаю у запитаннях і відповідях
  • Захист від коронавірусу: для літаків з Китаю можуть відкрити окремий термінал, а лікарні готують закриті бокси
  • Китайський лідер назвав спалах вбивчого коронавірусу з Уханя "демоном"

Відомо, що вірус з китайського Уханя належить до великої родини коронавірусів. Розповсюдження хвороби розпочалося з ринку тварин. Вірус передається повітряно-крапельним шляхом тваринам, людям. Спалах вірусу припав на найгірший час – святкування китайського Нового року. Адже саме цього тижня громадяни Піднебесної активно мандрують – приїжджають на свята до родичів як всередині країни, так і з-за кордону. 

26 січня стало відомо, що смертоносний коронавірус з Китаю може передаватися в інкубаційний період, коли людина навіть не підозрює, що вона хвора. Інкубаційний період триває від одного до 14 днів. 

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *