“Повзучою окупацією Росія вже наблизилася за 30 км до Тбілісі” – президентка Грузії – новини світу

За її словами, РФ уникає переговорів на важливі теми.

Росія поступово збільшує площу окупованої території Грузії і нині майже впритул наблизилась до столиці країни. А у вже окупованих регіонах відбувається посилена мілітаризація.

Про це заявила президентка Грузії Саломе Зурабішвілі під час виступу на ПАРЄ в Страсбурзі, передає видання “Грузия онлайн”.

Лідерка Грузії зауважила, що ситуація з правами людини на окупованих територіях в Грузії перебуває в жалюгідному стані й постійно погіршується. Однак, уряд докладає всі зусилля, аби забезпечити добробут і безпеку громадян.

“Лінія окупації – це трагедія нашого суспільства. Повзучою окупацією Росія наблизилася за 30 кілометрів до Тбілісі. Відбувається посилена мілітаризація окупованих регіонів. Проте, нашою головною метою є добробут і безпека пересічних громадян. Вони заслуговують кращого життя”, – заявила Зурабішвілі.

Крім того, президентка Грузії наголосила на проблемі обмеження прав громадян на окупованих територіях і розповіла про розділені села. Також вона згадала про інциденти, пов'язані із викраденням людей, як приклад навела, затримання російськими окупантами лікаря Важу Гапріндашвілі за нібито незаконний перетин кордону.

Саломе Зурабішвілі зауважила, що жоден із нинішніх переговорних форматів не є обнадійливим. За її словами, щойно виникає важлива тема, російська сторона одразу покидає стіл переговорів.

Нагадаємо, президентка Грузії Саломе Зурабішвілі у ПАРЄ під час своєї промови не відповіла на запитання про нові санкції проти Росії, попри те, що визнала, що Кремль порушує домовленості. Лідерка Грузії також не відповіла й на єдине запитання, яке стосувалося покарання Росії за агресію проти її країни. Вона зазначила лише, що Росії простіше уникати санкцій в рамках “старого” санкційного механізму – моніторингового.

Відео

Українські реформи та антиросійські санкції обговорюють на засіданні Ради асоціації Україна-ЄС

Євросоюз розширив санкції, пов’язані із анексією Криму. На засіданні в Брюсселі Рада ЄС додала сімох людей до санкційного списку – за участь в організації виборів на півострові. Як і Україна, Євросоюз вважає їх незаконними. І у Бельгії сьогодні урядова делегація з Києва – для участі у засіданні Ради Україна-ЄС. На які результати Київ очікує – у сюжеті.    

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *