Зустріч нормандської четвірки: Путін привів озброєнного охоронця на зустріч із Зеленським, Меркель та Макроном

Кремезний чоловік був присутній як член делегації від РФ.

Під час переговорів лідерів України, РФ, Франції та Німеччині у Парижі був присутній озброєний охоронець російського президента Володимира Путіна. Про це в ефірі політичного ток-шоу “Право на владу” на каналі 1+1 заявив журналіст Дмитро Гордон.

За його словами, цю інформацію він отримав від деяких членів української делегації.

“Мені казали члени делегації, що на перемовинах чотирьох президентів (три президенти та канцлерка Німеччини – Ред.) як член делегації Росії був присутній охоронець Путіна з пістолетом. Кремезний, здорова така людина”, – заявив Гордон.

Читайте також:

У Єлисейському палаці Путіна у вбиральні супроводжували щонайменше шість людей

На уточнювальне запитання про те, чи це правда, ствердно кивнув головою міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, який також був серед членів української делегації.

Також Гордон запитав у міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, чи траплявся на його досвіді такий випадок – озброєна людина на зустрічі політиків такого рівня.

“Ми зайшли без жодного озброєння”, – сказав він.

Натомість голова Офісу президента Андрій Богдан додав: “Ми тільки із гострим словом та посмішкою”.

Нагадаємо, в Парижі 9 грудня відбулася зустріч лідерів Німеччини, Франції, України та Росії. Це – перший “нормандський саміт” з осені 2016 року.

Фотогалерея

Зустріч лідерів у "нормандському форматі" (19 фото)

Після прибуття Зеленського до Єлисейського палацу о 14:55 за місцевим часом (15:55 за Києвом), одразу розпочалася зустріч з президентом Франції Еммануелем Макроном, а після 16-ї – з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель.

О 16:00 була запланована зустріч лідерів країн-учасниць “Нормандського формату”, а на 18:45 – пресконференція чотирьох лідерів, однак зустріч “четвірки” розпочалася на дві з половиною години пізніше. Також відбулися перші перемовини віч-на-віч Зеленського та Путіна.

Зустрічі тривали майже до опівночі за Києвом, після чого лідери “нормандської четвірки” дали разом пресконференцію та оприлюднили спільну заяву. 

Володимир Зеленський під час спілкування з пресою назвав головною перемогою саміту в Парижі обмін полоненими до кінця року у форматі всіх на всіх, але визнав, що цього “замало”. Сторони під час зустрічей також обговорили “газове питання”, контроль кордону на Донбасі, а також домовились про наступний саміт протягом чотирьох місяців.  

Повну хронологію перемовин “нормандської четвірки” читайте за цим посиланням. 

 

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *