У Нурсултані випала тримісячна норма опадів: через сильні снігопади оголошено надзвичайну ситуацію – світові новини

В аеропорту скасовано всі рейси.

У столиці Казахстану Нурсултані оголошено режим надзвичайної ситуації через снігопад, повідомляє liter.kz.

Потужна заметіль триває у країні кілька днів. За словами заступника міністра внутрішніх справ Казахстану Юрія Ільїна, огоолошення надзвичайного стану в столиці пройшло реєстрацію в управлінні юстиції. Крім того, комісія засідатиме щодо ситуації в Акмолінському, Східно-Казахстанському, Павлодарському регіонах.

У понеділок, 27 січня, у міжнародному аеропорту Нурсултан Назарбаєв затримали на невизначений час всі рейси на приліт і на виліт у зв'язку зі складними метеоумовами та обмеженою видимістю. Також для будь-якого транспорту закриті дороги в усіх напрямках зі столиці. 

Від початку січня в столиці випало до 49 міліметрів опадів за норми 16 міліметрів. Це, кажуть синоптики, тримісячна норма. Через заметіль видимість становить 50-500 метрів. Пориви вітру досягають 24 метрів у секунду. 

За інформацією tengrinews.kz, в акиматі рекомендували компаніям скоротити робочий день. Крім цього, скасували заняття першої та другої зміни для учнів шкіл і коледжів. Комунальні служби, поліцейські, лікарі продовжують працювати в посиленому режимі. Найближчими днями у країні чекають до 30 градусів морозу. 

Як повідомлялося, в Іспанії лютує шторм “Глорія”. У країні вирують снігопади, а також сильні дощі. У гірських районах країни за добу випало близько 40 сантиметрів снігу. Влади п'яти провінцій оголосила високий рівень готовності до надзвичайної ситуації. Сильний снігопад знеструмив у провінції Аліканте 20 тисяч будинків. Крім того, добу не працював місцевий аеропорт, було скасовано 200 рейсів. Також припинили роботу порти Валенсії та Гандії. Через негоду було перекрито 30 доріг. 

Відео

Іспанські медіа повідомляють, що від потужного урагану "Глорія" загинув українець

Наразі відомо, що чоловікові було 55 років. Його тіло знайшли в регіоні Валенсія. Загалом число загиблих зросло до 8 людей. Негода принесла із собою хурделиці та паводки. У Каталонії школи пішли на вимушені канікули. Навчання скасували для 150 тисяч учнів.  

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *