Повернулися з Уханя: у Франції розповіли про трьох інфікованих коронавірусом осіб

У країні найбільша в Європі китайська діаспора.

Коронавірус дістався й Європи – у Франції одразу в двох містах, Бордо та Парижі, шпиталізували трьох пацієнтів. Масової паніки там наразі немає, влада запевняє громадян, що ситуація під контролем, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Усі три пацієнти з підтвердженим зараженням коронавірусом у Франції нещодавно повернулись з Китаю та нині перебувають в ізоляторі у стабільному стані. 48-річний француз китайського походження з Бордо був в Ухані у відрядженні. Після повернення на територію Франції він контактував із десятком людей, яких нині моніторять на проявлення симптомів. Відомо, що повертаючись з Китаю до Бордо, від здійснив пересадку у Парижі – з пасажирами цього внутрішнього рейсу також нині зв’язується авіакомпанія.

Відео

Масової паніки немає: французи тримають ситуацію зі поширенням коронавірусу під контролем

У Франції масової паніки наразі немає. Влада каже, що ситуація під контролем. Усі три пацієнти з підтвердженим зараженням коронавірусом у Франції нещодавно повернулись з Китаю і усі троє нині перебувають в ізоляторі у стабільному стані.  

Більше про: Убивчий коронавірус у Китаї

  • Убивчий коронавірус: у Китаї вже заявили про майже 1400 хворих
  • Вбивчий коронавірус з Китаю. В Гонконгу оголосили надзвичайний стан, а США евакуює своїх громадян з Уханя
  • Убивчий коронавірус з Уханя стрімко шириться світом: в Австралії та Малайзії підтвердили зараження

Інші два паціенти у Парижі – це члени однієї родини, які нещодавно повернулись з Уханя. Про їхній маршрут наразі інформації немає. Позавчора Франція призупинила авіасполучення з Уханем, однак літаки з інших китайських міст продовжують приземлятися у французьких акропортах. Французів, які нещодавно повернулись з Китаю або мали контакт з людьми, що прилетіли звідти, просять у випадку симптомів не йти до лікарні, а викликати натомість швидку або лікаря додому, аби мінімізувати шанси поширення хвороби.

Китайська діаспора у Франції – найбільша в Європі. В цій країні мешкає 700 тисяч вихідців із Піднебесної, і це не рахуючи французів китайського походження, які мають родини у Китаї. У Бордо були скасовані заплановані на завтра фестивалі з нагоди китайського нового року. У Парижі про плани скасувати святкування, яке щороку збирає тисячі людей, наразі не йдеться.

tsn.ua

Нагадаємо, вірус, який схожий на застуду, але, на відміну від неї, дуже швидко вражає легені й інші органи, розпочався з ринку морепродуктів у китайському місті Ухань. Нині сам ринок зачинений і огороджений поліційною стрічкою, а у місті активно відбуваються заходи із знезараження. Посилено контроль в аеропортах не лише Китаю – Таїланд, Австралія та Японія ретельно стежать за пасажирами. 

Відомо, що вірус з китайського Уханя належить до великої родини коронавірусів. Розповсюдження хвороби розпочалося з ринку тварин. Вірус передається повітряно-крапельним шляхом тваринам, людям. Спалах вірусу припав на найгірший час – святкування китайського Нового року. Адже саме цього тижня громадяни Піднебесної активно мандрують – приїжджають на свята до родичів як всередині країни, так і з-за кордону. 

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

Кореспондентка ТСН Марія Єщенко

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *