Вбивчий коронавірус з Китаю. В Гонконгу оголосили надзвичайний стан, а США евакуює своїх громадян з Уханя – новини світу

Тим часом в Ухані почали будувати ще одну клініку.

Через вбивчий коронавірус з Уханя, влада Гонконга 25 січня оголосила у регіоні надзвичайний стан.

Про це повідомляє AP.

Більше про: Убивчий коронавірус у Китаї

  • Повернулися з Уханя: у Франції розповіли про трьох інфікованих коронавірусом осіб
  • Убивчий коронавірус: у Китаї вже заявили про майже 1400 хворих
  • Убивчий коронавірус з Уханя стрімко шириться світом: в Австралії та Малайзії підтвердили зараження

Невідомий коронавірус змусив закрити всі школи Гонконгу щонайменше на два тижні. У регіоні оголосили надзвичайну ситуацію та призупинили будь-яке сполучення із зараженим Уханем. Також автобусне сполучення припинив і Пекін.

Очільниця Гонконгу Керрі Лам заявила, що її уряд оголосив спалах коронавірусу надзвичайною ситуацією та закриє початкові та середні школи на більш як два тижні після Нового року. Навчальні заклади знову відкриються 17 лютого”, – йдеться у повідомленні.

Тим часом, США відправили до інфікованого Уханя чартерний рейс, аби евакуювати з міста всіх своїх громадян.

“В Ухані є близько 1000 американців, і посольство контактує з ними, щоб облаштувати місця в літаках назад до США. Американське консульство в місті планують закрити”, –  пише Wall Street Journal.

Китайські державні ЗМІ повідомляють, що для боротьби з вірусом буде побудована друга лікарня в Ухані, що матиме 1300 ліжок. Будівництво розпочалося і його планується завершити приблизно за два тижні.

tsn.ua

Нагадаємо, вірус, який схожий на застуду, але, на відміну від неї, дуже швидко вражає легені й інші органи, розпочався з ринку морепродуктів у китайському місті Ухань. Нині сам ринок зачинений і огороджений поліційною стрічкою, а у місті активно відбуваються заходи із знезараження. Посилено контроль в аеропортах не лише Китаю – Таїланд, Австралія та Японія ретельно стежать за пасажирами. 

Відомо, що вірус з китайського Уханя належить до великої родини коронавірусів. Розповсюдження хвороби розпочалося з ринку тварин. Вірус передається повітряно-крапельним шляхом тваринам, людям. Спалах вірусу припав на найгірший час – святкування китайського Нового року. Адже саме цього тижня громадяни Піднебесної активно мандрують – приїжджають на свята до родичів як всередині країни, так і з-за кордону. 

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

Відео

У Пекіні скасовують святкові заходи через небезпечний коронавірус

Не працюватимуть популярні в туристів "Заборонене місто" і частково – Велика китайська стіна. Попри загрозу, сьогодні сотні мільйонів мандрівників заходять до вокзалів та аеропортів, захистивши обличчя масками. Адже на новорічні вихідні китайці масово виїжджають в інші міста до рідних, щоб зустріти свято в родинному колі.  

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *