Зменшення залежності від Росії. Естонія та Фінляндія офіційно відкрили газопровід Balticconnector

Газогін має допомогти Естонії та Фінляндії інтегруватися в газовий ринок ЄС.

Естонія і Фінляндія офіційно запустили в експлуатацію газопровід Balticconnector, який з'єднав газотранспортні системи двох країн.

Урочиста церемонія пуску нового газогону відбулася в середу, 11 грудня, за участі керівництва обох країн, а також запрошених представників Європейської Комісії, повідомляє сайт компанії-оператора газопроводу.

На сайті компанії наголошується, що цей інфраструктурний об'єкт ввели в експлуатацію на місяць раніше запланованого терміну.

Відкритий газогін, частина якого пролягла по дну Фінської затоки, з'єднав газотранспортні мережі Фінляндії та Естонії. Крім того, він покликаний допомогти обом країнам інтегруватися в газотранспортну систему ЄС та в спільний енергетичний ринок Євросоюзу, зазначається на сайті.

Кошторисна вартість проєкту становила 250 мільйонів євро, з яких 75% були надані Єврокомісією в рамках спеціального фінансового механізму для енергетичного сектора.

Довжина підводної частини Balticconnector становить 77 кілометрів. Цей газогін може щодня перекачувати 7,2 мільйона кубічних метрів газу.

Тим часом Палата представників Конгресу США більшістю голосів підтримала законопроєкт про оборонний бюджет на 2020 рік. Він, зокрема, передбачає обов'язкові санкції щодо компаній, які забезпечують будівництво російського газопроводу в обхід України “Північний потік-2”.

Відео

Український "Нафтогаз" виграв процес, що розглядав скаргу російського "Газпрому"

Суд Швеції залишив у силі перше з трьох рішень Стокгольмського арбітражу. Ідеться про апеляцію на вердикт від травня 2017 року, в якому відхилено претензії росіян за положенням "бери або плати". Нинішнє рішення Апеляційного суду оскаржити не можна.  

 

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *