В Австрії хірурги “оживили” мертве серце і пересадили його пацієнтові – новини світу

Воно не билося цілих 13 хвилин.

Австрійські лікарі провели унікальну операцію з трансплантації серця. Випадок особливий тим, пацієнтові пересадили серце після його тривалої зупинки. Проведення таких операцій раніше вважалося неможливим.

Про те, як пройшла трансплантація, дивіться в сюжеті ТСН.19:30.

Читайте також:

На Донеччині кардіохірурги вперше з початку війни провели операцію на відкритому серці

Згідно з медичними правилами, пересаджувати орган від донора можна, лише коли смерть вже констатовано, але серце ще пульсує. На це в лікарів, як правило, лічені секунди.

Під час цієї операції донорське серце вдалося запустити аж після тринадцяти хвилин зупинки. Пересадку органу хірурги здійснили завдяки спеціальному обладнанню. За словами лікарів, 61-річний пацієнт нині почувається добре. Нове серце йому дісталося від загиблого внаслідок ДТП.

Відео

У Відні лікарі успішно провели трансплантацію серця, яке перестало битися

Ніхто в світі такого досі не робив. Згідно з медичними правилами, пересаджувати орган від донора можна, лише коли смерть вже констатовано, але серце ще пульсує. На це в лікарів, як правило, лічені секунди. Цього разу серце вдалося запустити аж після 13 хвилин зупинки.  

Раніше у Волинській області вперше в Україні медики районної лікарні міста Ковеля пересадили нирку. Новий орган отримала пацієнтка із хронічною хворобою нирок четвертого ступеня. Донором жінки став її чоловік. Операція пройшла успішно: результатом і лікарі, і пацієнти задоволені. Медики зауважують, що вже на другий день після операції у жінки покращився колір шкіри, вона почала здоровіше виглядати.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *