У Новій Зеландії заявили про високу ймовірність нового виверження вулкана-вбивці

Через це рятувальники не можуть розпочати операцію з пошуку восьми зниклих безвісти.

Існує висока ймовірність нового виверження вулкана на новозеландському острові Вайт Айленд протягом найближчих 24 годин, що унеможливлює початок операції з пошуку восьми зниклих безвісти, які, як вважається, загинули внаслідок попереднього виверження.

Про це повідомляє CNN.

У середу вранці за місцевим часом вулканолог Бред Скотт повідомив, що у них “великі очікування”, що в найближчі 24 години відбудеться ще одне виверження – і воно, швидше за все, буде або подібного розміру, або менше, ніж виверження понеділка.

“Сьогодні вранці ми сподівалися, що зможемо почати пошук тіл. Однак це неможливо через умови на острові”, – заявила директорка управління з питань надзвичайних ситуацій цивільної оборони Сара Стюарт-Блек на пресконференції в середу. “(Ризик) просто занадто високий”.

Сорок сім людей перебували на острові Вайт Айленд, коли почав вивергатися вулкан. З тих, кого врятували, шестеро загинули, а 25 перебувають в лікарні у критичному стані. Багато вцілілих зазнали серйозних опіків шкіри та легенів. Люди на острові були з різних країн, включаючи Австралію, США та Німеччину.

Відео

Рятувальники досі шукають зниклих безвісти після виверження вулкана у Новій Зеландії

Кількість загиблих унаслідок виверження вулкана в Новій Зеландії зросла до 6. Ще вісім людей вважають зниклими безвісти. Утім, рятувальники певні, що вижити на засипаній розпеченим попелом землі вони не могли. У лікарнях з опіками лишається майже три десятки людей. Про їхню подорож на острів смерті – дивіться далі.  

 

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *