НАБУ затримало чиновників НБУ у справі VAB Банку

Детективи НАБУ затримали сімох підозрюваних у справі про VAB Банк, в тому числі колишніх і діючих чиновників Нацбанку.

 

Національне антикорупційне бюро затримало семеро осіб за підозрою в заволодінні 1,2 млрд гривень стабілізаційного кредиту НБУ, виданого в 2014 році VAB Банку Олега Бахматюка, йдеться в повідомленні прес-служби НАБУ в понеділок, 11 листопада.

 

“Мова йде про колишніх і діючих посадових осіб НБУ, VAB Банку і приватних компаній, пов’язаних з бенефіціарами VAB. Зараз вирішується питання про вручення підозр і обрання запобіжного заходу”, – наголошується в повідомленні.

 

Чиновникам інкримінують привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

 

При цьому НАБУ прямо не підтвердило затримання голови правління Райффайзен Банку Аваль і колишнього першого заступника голови Нацбанку Олександра Писарука.

 

Раніше стало відомо, що детективи НАБУ проводили обшуки в головному офісі Райффайзен Банку Аваль з метою затримання банкіра.

 

 

Нагадаємо, в 2014-2015 роках Писарук був першим заступником глави Національного банку Валерії Гонтаревої. Він відповідав за банківський нагляд.

 

У жовтні 2014 року НБУ виділив VAB Банку стабілізаційний кредит в розмірі 1,2 млрд гривень.

 

21 листопада 2014 року Нацбанк визнав VAB Банк неплатоспроможним і ввів в банку тимчасову адміністрацію. Рішення про ліквідацію банку було прийняте в березні 2015 року.

 

 

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.

Источник: www.ua.korrespondent.net

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *