Крістоф Гіро годує учасників форуму в Давосі вже протягом кількох років.
На щорічному економічному форумі в швейцарському Давосі годують близько 8 тисяч людей, серед яких світові лідери, представники ЗМІ, політики, спецслужбовці… Відповідальний за харчування всіх цих людей, адміністратор Крістоф Гіро переконує, що головна особливість – це простота.
Про це він розповів напередодні форуму виданню CNBC.
“Усі думають, що ми подаємо ікру, ми ніколи не подали ні грама ікри, – сказав Крістоф Гіро. – Ми робимо дуже прості речі. Люди тут, щоб поділитися ідеями, зустрітися, вони тут не для того, щоб фантастично повечеряти з шеф-кухарем із зіркою Мішлен … Вони тут, щоб працювати.
Читайте також:
На Давосі заявили про "більшу шкоду від капіталізму, ніж користь"
За словамм адміністратора з харчування одне з обідніх меню включає в себе гарбузовий суп, мус з брокколі з горіхами, копчений халлумі і шоколадний торт.
Але, Гіро переконує, що можна легко побачити світових лідерів, які їдять “нормальний бутерброд”.
“З лідерами в Давосі дуже легко впоратися, тому що навколо них не так багато людей, які можуть ускладнити завдання, – сказав він. – Наприклад, ви можете знайти главу держави, який їсть нормальний бутерброд або звичайний салат в барі – це Давос”.
Організатори також переконують, що роблять все аби робити свою кухню більш екологічною. Це означає, що їжа, яка подається щодня, в основному зі Швейцарії. 97% сиру з самого Давосу.
“Одна проблема – регіон досить маленький. Швейцарія – невелика країна в горах, тому нам дійсно потрібно обрати продукти, які можна знайти в достатній кількості, щоб нагодувати всіх цих людей”, – сказав Гіро та додав, що було надзвичайно важко знайти достатньо яблук минулого року, тому що місцевого виробництва було недостатньо.
Нагадаємо, цьогорічний економічний форум у швейцарському Давосі триватиме від 21 до 24 січня. Найсерйознішими загрозами для світової економіки Всесвітній економічний форум у Давосі (ВЕФ) назвав вимирання видів флори і фауни і кліматичні катастрофи.