«У ворога нічого подібного до цього на озброєнні нема». Як дрони українського виробництва Vampire знищують росіян на Покровському напрямку

«У ворога нічого подібного до цього на озброєнні нема». Як дрони українського виробництва Vampire знищують росіян на Покровському напрямку 21.10.2024 09:50 Укрінформ Українська бойова «пташка» переносить вибухівку й розвиває швидкість до 80 км/год

У новому репортажі проєкту «Український Свідок» – військовослужбовці 2 батальйону 68 ОЄБр на Покровському напрямку. Вони показують журналістам український ударний дрон Vampire: підготовку до бойового вильоту та виконання бойового завдання.

Дрон має такі характеристики:

► літає на відстань до 10 км;
► може розвивати швидкість до 80 км/год;
► висота польоту – до 400 м.

До дрона, вигляд якого і без того вражає, бійці чіпляють вибухівку вагою 12 кг. Vampire працює доволі гучно, звук його польоту нагадує роботу гелікоптера. «Відчувати таке на собі не хотілося б, – каже боєць із позивним “Цезар”. – А літати на цій “пташці” – це взагалі особливий кайф». 

За словами пілотів, дронів, схожих на Vampire, ворог на озброєнні не має. «Росіяни більше зосереджені на FPV, – розповідає “Цезар”. – Їхнє виробництво відбувається на державному рівні. Але такого немає. Ці дрони нам видає бригада. Коштують вони недешево, тому відкривати збори недоцільно – це буде дуже довго». Варто зазначити, що вартість одного Vampire становить 1050000 грн (близько 25 тис. дол. на момент публікації матеріалу за курсом НБУ).

Бійці також розповіли про ситуацію на Покровському напрямку. «Це переважно “м’ясні” штурми, – розповідає “Цезар”. – “М’яса” у них вистачає. Два-три ворожі піхотинці переходять у відкриту місцевість, тому роботи нашим “ефпівішникам”, “мавікістам” та “скидярам” вистачає. Ну і лишається трохи нам на вечір».

Збір на FPV-дрони – Монобанк – для взводу БпАК 2 єгерського батальйону 68 ОЄБр

«Український Свідок»

Війна Військові Дрон Покровський напрямок

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *