Дрони атакують Нижньогородську область: під ударом завод імені Свердлова

Дрони атакують Нижньогородську область: під ударом завод імені Свердлова Андрій ШляхтінОсновні тези

  • 20 жовтня невідомі безпілотники атакували завод імені Свердлова в місті Дзержинськ у Нижньогородській області. Там пролунали вибухи та над містом здійнявся дим.
  • Завод виробляє промислові вибухові речовини та оборонну продукцію. Зараз він перебуває під санкціями України та кількох західних країн після повномасштабного вторгнення.
  • Уночі дрони також атакували Курську, Брянську та Орловську області.

У Дзержинську Нижньогородської області дрони атакували завод імені Свердлова / Колаж 24 КаналуБільше цікавих аудіоновинСлухатиСлухати цю новину00:0001:03x Аудіо синтезовано з використанням AI. Слухати цю новину00:0001:03x Аудіо синтезовано з використанням AI.

Невідомі безпілотники долетіли до Нижньогородської області Росії під ранок 20 жовтня. Зокрема, у місті Дзержинськ під удар потрапив завод імені Свердлова, який офіційно виробляє промислові вибухові речовини.

Про атаку безпілотників повідомили російські телеграм-канали приблизно о 5 ранку. За їхніми словами, спершу було чути постріли та вибухи, а потім над містом здійнявся дим, повідомляє 24 Канал.

Дрони атакують Дзержинськ

За словами місцевих, біля заводу Свердлова видніється білий дим. Перед цим над містом пролунало щонайменше 10 вибухів.

Постріли та звуки вибухів у Дзержинську: дивіться відео

Також окупанти традиційно заявляють про збиті повітряні цілі. Однак, судячи з кадрів з місця, кілька пропущених усе ж є.

Раніше російські моніторингові ресурси писали, що у бік Нижньогородської області летять безпілотники.

Офіційно окупанти поки удар по заводу імені Свердлова не коментували.

Момент вибуху на заводі імені Свердлова в Дзержинську: дивіться відео

Що відомо про завод імені Свердлова в Дзержинську

Це містоутворювальне підприємство, яке входить до військово-промислового комплексу Росії. Окупанти заявляють, що він є одним з найбільших російських виробників промислових вибухових речовин, для гірничорудної та нафтогазовидобувної промисловості, сейсмічних і геофізичних робіт.

Проте у мережі можна знайти інформацію, що на ньому виробляють різноманітну оборонну продукцію, зокрема артилерійські снаряди, авіаційні бомби, включно з КАБами, боєприпаси для інженерних військ і систем вертолітного мінування, кумулятивні протитанкові керовані ракети, боєголовки для ракетних комплексів ППО. Завод використовує всі наявні методи спорядження – пресування, шнекування, заливку. Це дає змогу споряджати майже всі види боєприпасів. Також він є єдиним у Росії виробником октогену та гексогену.

Який вигляд має завод імені Свердлова в Дзержинську / Фото взято із соцмереж

Після повномасштабного вторгнення завод перебуває під санкціями України, країн Євросоюзу, Канади, США, Великої Британії, Японії та Швейцарії.

Додамо, що вночі дрони також атакували Курську, Брянську та Орловську області. Там лунали вибухи, а ворожа влада традиційно переконувала про “успішне збиття” та що постраждалих і руйнувань немає.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *