Не буває нічого, що стається просто так, – Зеленський у зверненні після обміну полоненими

Не буває нічого, що стається просто так, – Зеленський у зверненні після обміну полоненими Дмитро УсикОсновні тези

  • Володимир Зеленський у вечірньому зверненні відреагував на обмін полоненими, завдяки якому 95 українських військовослужбовців повернулися додому.
  • Президент висловив вдячність команді, яка займається обмінами, та наголосив на важливості сильної позиції України для успішних результатів.
  • Серед повернених бійців – захисники Маріуполя та інших регіонів, а також правозахисник Максим Буткевич; Зеленський відзначив складність процесу звільнення полонених.
  • Президент повідомив про зустріч із міністром закордонних справ Франції, висловивши вдячність за підтримку Плану перемоги та дипломатичних зусиль.

Звернення Зеленського / Офіс ПрезидентаБільше цікавих аудіоновинСлухатиСлухати цю новину00:0000:47x Аудіо синтезовано з використанням AI. Слухати цю новину00:0000:47x Аудіо синтезовано з використанням AI.

Володимир Зеленський 19 жовтня опублікував традиційне вечірнє звернення. У ньому президент відреагував на обмін полоненими, що відбувся цієї ночі.

Додому вдалося повернути 95 українських військовослужбовців, серед яких, зокрема, азовці.

Зеленський про обмін полоненими

Передусім Володимир Зеленський висловив вдячність команді, яка займається обмінами, а також всім українським воїнам, що поповнюють обмінний фонд.

Важливо це розуміти: не буває нічого, що стається просто так. Завжди треба сильні позиції для України. Завжди треба збільшувати можливості нашої держави. У час війни результат тільки здобувається. Дякую всім, хто це забезпечує,
– сказав Зеленський.

Український гарант зазначив, що більшість із повернутих бійців – рядові та сержанти, 26 офіцерів. Серед них захисники Маріуполя, Донеччини, Луганщини, Харківщини, Київщини, Чернігівщини, Херсонщини, а також – азовці. Додому повернувся й Максим Буткевич – український правозахисник, який пішов захищати Україну після початку повномасштабної війни.

“Усім, кого повернули, зараз надається необхідна допомога. І ми працюємо далі, щоб звільняти наших людей: військових і цивільних. І це дуже складний процес, але чим більш результативні ми будемо на полі бою та в дипломатії, тим швидше ми зможемо повернути також інших. Ми зʼясовуємо долю кожного й кожної, хто може бути в полоні”, – наголосив президент.

Міжнародна допомога та підтримка

Володимир Зеленський повідомив, що 19 жовтня мав зустріч із міністром закордонних справ Франції. Він зазначив, що зустріч була саме така, яка потрібна.

Я вдячний Франції за підтримку Плану перемоги, пунктів, які дійсно можуть наблизити реальну дипломатію та справедливий мир,
– сказав президент.

Президент України відзначив у зверненні та Норвегію, яка надала новий пакет підтримки на 260 мільйонів доларів. Він спрямований на підтримку української енергетики – відновлення об’єктів та розбудова сучасної інфраструктури. Зеленський зауважив, що це те, що потрібно саме тепер, перед зимою.

“Також є ще один крок. Зимовий пакет допомоги від нордично-балтийської вісімки. Швеція, Норвегія, Ісландія, Фінляндія, Литва, Латвія, Естонія, Данія. Дякую. Є також цього тижня нові вагомі рішення в санкційних проявах проти Росії та її спільників. Санкції Британії проти російського тіньового танкерного флоту. І треба значно більше тиску світу проти Росії”, – сказав президент.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *