Вихід ЗСУ з Вугледара, атака “Шахедами”, евакуація українців з Лівану: хронологія 952 дня війни

Вихід ЗСУ з Вугледара, атака “Шахедами”, евакуація українців з Лівану: хронологія 952 дня війни Ярослав Погончук Софія Рожик

Хронологія 952 дня війни / Колаж 24 Каналу

В Україні триває 952 доба повномасштабної війни Росії проти України. Ворог продовжує тероризувати цивільне населення.

Про ситуацію на фронті, наслідки російських атак та інші головні новини України 2 жовтня читайте в матеріалі 24 Каналу.

00:00, 3 жовтняОдин з КАБів у Харкові влучив у багатоповерхівку

Мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що удар одного з КАБів прийшовся по житловій багатоповерхівці.

Авіабомба влучила у пʼятиповерховий будинок між 3 та 4 поверхами. У будинку пожежа, поруч горять щонайменше 10 автомобілів.

Наразі відомо про 8 постраждалих (у середньому та легкому станах), серед них – дівчинка 3 років.

23:46, 2 жовтняВ Харкові пролунали вибухи

Про вибухи у Харкові стало відомо о 22:43. Спочатку Повітряні сили попереджали про загрозу російських ударних дронів, а згодом і швидкісних цілей.

Близько 22:58 у Харкові вдруге почули вибух. Повітряні сили та міський голова Ігор Терехов повідомляли про пуски КАБів у напрямку міста.

22:02, 2 жовтняНа одній із підстанцій Укренерго сталось аварійне відключення

Частина жителів Рівного тимчасово залишилася без електропостачання внаслідок аварійного відключення в системі. Йдеться про приблизно 7 тисяч абонентів.

Наразі на місцях працюють енергетики, щоб відновити живлення споживачам.

21:47, 2 жовтняПАРЄ схвалила резолюцію щодо повернення українських військовополонених і цивільних заручників

Парламентська асамблея Ради Європи одноголосно ухвалила резолюцію, яка закликає до повернення українських військовополонених і цивільних заручників, засуджуючи умови їх утримання в російському полоні.

Резолюція містить інформацію про злочини, вчинені росіянами, зокрема масове вбивство українських ув’язнених у колонії в Оленівці.

20:25, 2 жовтняУ РНБО ухвалили низку рішень щодо оборонного бюджету на 2025 рік

Володимир Зеленський підписав указ про фінансування сектору безпеки і оборони у 2025 році, передбачаючи не менше 26,3% ВВП на ці потреби.

Рішення включає підвищення видатків на національну безпеку, розвиток кібероборони, захист критичної інфраструктури, реформування органів правопорядку та підготовку населення до національного спротиву.

20:22, 2 жовтняМіноборони тестує нові повістки з QR-кодом

Міноборони тестує новий формат повісток з QR-кодом, який надасть всю необхідну інформацію про військовозобов’язаного та дозволить миттєво перевірити чинність документа через застосунок Резерв+.

QR-код міститиме інформацію про чинність повістки, дату та номер документа, ТЦК, що видав повістку, ім’я особи, яка підписала документ, та призначення повістки.

18:20, 2 жовтняПутін підписав законопроєкт про мобілізацію підсудних

Путін підписав закон, який звільняє підсудних від кримінальної відповідальності за умови їхньої мобілізації або укладання контракту на військову службу.

Адвокати зазначають, що контракти охочіше підписують засуджені за тяжкими статтями.

18:19, 2 жовтняПрезидент Хорватії проти участі армії своєї країни у місії на підтримку України

Президент Хорватії Зоран Міланович відмовився відправити військовослужбовців для участі в місії НАТО на підтримку України, посилаючись на ймовірну шкоду національним інтересам.

Президент підкреслює, що війни в Україні не є нападом на країну-члена НАТО, тому Хорватія не зобов’язана брати участь у військових діях, пов’язаних із війною між Росією та Україною.

17:37, 2 жовтняВ ООН розповіли про катування українських військовополонених

У звіті Управління Верховного комісара з прав людини ООН повідомляється, що російська влада регулярно піддає українських військовополонених жорстоким тортурам, включаючи побиття, електрошок, сексуальне насильство та імітацію страт.

Катування відбуваються на всіх етапах полону, причому в багатьох випадках залучені співробітники різних державних установ, що свідчить про високий рівень координації та обізнаності наглядачів у місцях позбавлення волі.

16:50, 2 жовтняКіберкорпус ГУР МО завдав удару по російському фінсектору

Як повідомляють джерела в українській розвідці, під кіберудар потрапили зокрема Альфа-банк, банк “Откритіє”, а також телекомунікаційний оператор “Ростелеком”.

Крім цього, внаслідок атаки відбувся глобальний збій в системі швидких платежів, припинили роботу мобільні додатки банків та онлайн-банкінг, а також внутрішні сервіси фінустанов.

16:49, 2 жовтняВовчанськ не атакували авіабомбами ОДАБ-9000

Оперативно-тактичне угруповання “Харків” спростувало інформацію про використання російськими військами авіабомби ОДАБ-9000 у Вовчанську.

Українські військові пояснили, що для застосування такого боєприпасу потрібен стратегічний бомбардувальник, переміщення якого не було зафіксовано, а повідомлення можуть бути частиною інформаційної війни для деморалізації та залякування.

16:47, 2 жовтняВійськові пояснили активність росіян на Запорізькому напрямку

Ворог намагається зосередити сили та засоби для ведення штурмових дій. Наголошую, не наступу, не наступальних дій, а штурмових дій на певних напрямках. Зокрема, біля Приютного та біля Роботиного,
– зазначив речник Сил оборони півдня Владислав Волошин.

Зокрема, за словами військового, біля Приютного росіяни хочуть здійснити штурм і просуватись в напрямку Великої Новосілки, аби здобути контроль над Донецькою областю і перерізати логістичні шляхи українським з’єднанням, які обороняють і Вугледар, і Курахове.

Подібні підрозділи також формуються біля Роботиного.

16:43, 2 жовтняЕрдоган вважає, що мир в Україні можливий “виключно дипломатичним шляхом”

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що мир в Україні можливий “виключно дипломатичним шляхом”.

На спільній пресконференції з президентом Фінляндії Олександром Стуббом, обидва лідери наголосили на праві України на захист та підтримали мирний план президента Володимира Зеленського.

14:04, 2 жовтня

Адміністраторка Агентства США з міжнародного розвитку Саманта Павер втретє від початку повномасштабного вторгнення прибула з візитом до Києва.

14:01, 2 жовтняЄС затвердив режим санкцій щодо гібридних загроз з боку Росії

Посли ЄС 2 жовтня погодили новий режим санкцій, орієнтований на російські гібридні загрози.

Редактор “Радіо Свобода” з питань Європи Рікард Джозвяк зазначив, що механізм набуде чинності наступного тижня.

14:00, 2 жовтня

Російська армія вдень 2 жовтня обстріляла Краматорськ та поранила одну людину.

Там пошкоджені гаражний кооператив, непрацююче інфраструктурне підприємство, об’єкт соціальної інфраструктури, приватні будинки.

13:55, 2 жовтняКиянам повідомили про підозри у підпалі автівок військових

Прокурори повідомили про підозру чотирьом киянам у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ.

У вересні 2024 року в Оболонському районі близько першої години ночі чоловік, на одній з вулиць, де він проживає, підпалив автомобіль. Згодом через телеграм він відзвітував про виконану роботу, однак отримав прохання наступного разу якісніше знімати відео.

Двоє інших підозрюваних чоловіків підпалили автомобіль у Дарницькому районі. Вони вже притягувались до кримінальної відповідальності за майнові злочини та наркотики.

Також, у цьому ж районі підпал автівки вчинила жінка.

Замовлення підозрювані отримували через Telegram. Машини військовослужбовців шукали у тих районах, де проживають. Далі на свій мобільний телефон вони знімали як горять автомобілі з метою подальшого звітування перед замовниками. За спалену машину їм обіцяли заплатити по 1000 доларів США. Підозрюваних затримали правоохоронці,
– повідомили у прокуратурі.

13:52, 2 жовтняУкроборонпром зміцнює міжнародне партнерство

Укроборонпром зміцнює міжнародне партнерство щодо боєприпасів, БпЛа, РЕБ і РЕР.

Там заявили, що під час другого Міжнародного форуму оборонних індустрій, в якому взяли участь представники близько 300 компаній з понад 30 країн, вони досягли домовленостей про співпрацю з чотирма західними зброярськими компаніями з США, Франції та Польщі.

Поступово Україна стає одним з провідних світових виробників озброєнь, а оборонна галузь швидко розвивається. Так, у першому півріччі поточного року вітчизняні зброярі виготовили у 25 разів більше боєприпасів для артилерії та мінометів, ніж за весь 2022 рік. Спроможності виробників дронів становлять 4 мільйони одиниць, а законтрактовано вже понад 1,5 мільйона,
– кажуть в Укроборонпромі.

13:50, 2 жовтняШвеція та Литва передадуть Україні техніку для розмінування

У Міноборони повідомили, що Україна отримає техніку для розмінування на 22 мільйони євро від Литви та Швеції.

Йдеться про пікапи та вантажівки для потреб ЗСУ та Держспецтрансслужби.

Відомо, що Литва виділить на це 15 мільйонів євро, а Швеція — 7.

12:54, 2 жовтня

Росіяни атакували з дрона маршрутний автобус в Антонівці, внаслідок чого була тяжко поранена 69-річна жінка. Вона померла у “швидкій”.

12:54, 2 жовтняЗСУ виходять з Вугледару

Українські військові офіційно отримали розпорядження вийти з Вугледару. Останніми днями там точились запеклі бої.

Ситуація навколо міста була складною протягом кількох тижнів.

12:10, 2 жовтняУмєров розкрив деталі великої ракетної програми

До кінця цього року, на початку наступного з’явиться багато інформації про велику ракетну програму України.

За словами міністра Умєрова, вже іде активна робота над українськими балістичними ракетами.

Ми вже інвестували 4 мільярди доларів у розвиток української промисловості, а наступного року плануємо ще більше,
– наголосив Рустем Умєров.

12:08, 2 жовтняУ Дніпрі СБУ викрила агентів ФСБ

У Дніпрі вдалося викрити подружжя-зрадників, які працювали на країну-агресора. Вони передавали окупантам локації української ППО та вчиняли підпали на Укрзалізниці.

Агентами ФСБ виявилися 40-річний дніпрянин та його 36-річна дружина. Відомо, що вони діяли в парі з чітким розподілом обов’язків під час виконання ворожих завдань.

12:06, 2 жовтняПід час нічної атаки “Шахедами” Румунія підіймала авіацію

Російська атака “Шахедами” по Одещині призвела до підйому винищувачів у Румунії та оголошення там повітряної тривоги.

Румунські F-16 та іспанські F-18 літаки певний час спостерігали за повітряним простором Румунії та не зафіксували перетину кордону безпілотниками.

12:05, 2 жовтняСумщина через атаку “Шахедів” залишилася без світла

Вночі 2 жовтня росіяни здійснили атаку “Шахедами” по енергетичних об’єктах Сумської області, що призвело до знеструмлення Шосткинської, Глухівської та Ямпільської територіальних громад.

Внаслідок атаки без світла залишилися понад 82 тисячі споживачів у Шосткинському районі та майже 90 тисяч споживачів по всій Сумській області.

12:03, 2 жовтняЗ окупованої Херсонщини та Криму повернули 7 дітей

Волонтери з тимчасово окупованих Херсонщини та Криму евакуювали ще сімох дітей.

Загалом на підконтрольну Україні територію вже вдалося повернути 508 дітей, серед яких 115 – позбавлені батьківського піклування.

12:01, 2 жовтняЗеленський зустрівся із представниками провідних оборонних компаній світу

Президент Зеленський провів зустріч із керівниками й топменеджерами провідних оборонних компаній світу в межах другого Міжнародного форуму оборонних індустрій. Цей масштабний захід об’єднав понад 30 країн, майже 300 компаній і сотні учасників.

Обговорили розширення співпраці для зміцнення нашого оборонного сектору. З початку повномасштабного вторгнення оборонне виробництво України значно збільшилося. Нам потрібен іноземний досвід, доступ до ланцюгів постачання та технологій для подальшого зростання,
– повідомив глава держави.

11:54, 2 жовтняКораблі Росії та Китаю зафіксували біля північного узбережжя США

Берегова охорона США 1 жовтня помітила два російські та два китайські кораблі, які пропливали у Беринговому морі.

Берегова охорона США виявила чотири судна прикордонної служби РФ та берегової охорони Китаю, які здійснювали спільне патрулювання у Беринговому морі в суботу,
– повідомила берегова охорона.

Їх помітили під час звичайного патрулювання морського кордону між США та Росією.

Судна йшли транзитним строєм у північно-східному напрямку, залишаючись приблизно у восьми кілометрах у виключній економічній зоні Росії. Це було найпівнічніше місце, де берегова охорона США спостерігала судна китайської берегової охорони.

“Ця нещодавня діяльність демонструє підвищений інтерес до Арктики з боку наших стратегічних конкурентів”, – кажуть у береговій охороні.

11:51, 2 жовтняРосіяни обстріляли Слов’янськ

2 жовтня приблизно о 5:00 Слов’янськ зазнав ворожого обстрілу.

Влучання було у приватний готель у районі Молочар. На жаль, поранено одну людину.

Також постраждали приватні будинки.

11:49, 2 жовтняОперативна ситуація на Донеччині

Голова Донецької ОВА прозвітував про оперативну ситуацію по області станом на ранок 2 жовтня.

Покровський район: під постійними обстрілами Курахове, Гірник, Курахівка, Гостре, Острівське, Новоселидівка та Ізмайлівка. У Чернігівці Добропільської громади поранено 2 людини, пошкоджено підприємство. У Мирнограді пошкоджено 6 будинків, крамницю і інфраструктурний об’єкт. У Покровську зруйновано 3 будинки, 11 пошкоджено. Обстріляні населені пункти Гродівської і Мар’їнської громад.

Краматорський район: у Слов’янську поранено людину, зруйновано соціальний об’єкт, пошкоджено 3 інфраструктурні об’єкти і 2 торгові точки. У Дружківці пошкоджено будинок. У Костянтинівці пошкоджено навчальний заклад, у Миколаївці — будинок. У Довгій Балці Іллінівської громади поранено 2 людини, пошкоджено 4 об’єкти.

Бахмутський район: у Сіверську пошкоджено будинок. У Часовоярській громаді пошкоджені 13 приватних будинків, багатоповерхівка і 2 промислові будівлі.

Всього за добу росіяни 13 разів обстріляли населені пункти Донеччини. Евакуйовано 739 осіб, у тому числі 42 дитини.

11:45, 2 жовтняЗа минулу добу Чернігівщину атакували 12 разів

За минулу добу, 1 жовтня, ворог завдав 12 ударів по Чернігівщині.

Внаслідок обстрілів у трьох селах Семенівської громади зайнялися господарські будівлі та ліс.

Росіяни зі ствольної артилерії атакували також Новгород-Сіверську громаду. Там було 8 вибухів.

Вщент згорів один житловий будинок та автомобіль, ще дві домівки та непрацююча ферма зазнали значних руйнувань. Пошкоджені трактор та автомобіль.

На щастя, без жертв – господарів будинків не було вдома на момент обстрілу.

11:41, 2 жовтняСитуація на північному кордоні

Оперативне командування “Північ” прозвітувало про оперативну ситуацію.

Там через обстріли одна цивільна особа загинула, ще троє поранено. Пошкоджена критична інфраструктура.

Російські загарбники продовжують обстрілювати прикордонні території Чернігівської, Сумської та частини Харківської областей. Усього протягом минулої доби та станом на 4:30 год. 02.10.2024 року нараховано 79 обстрілів (189 вибухів) із різних видів озброєння,
– уточнили в ОК “Північ”.

10:29, 2 жовтняВорог ударив “Шахедами” по припортових та прикордонних об’єктах Одещини

На світанку 2 жовтня російська армія атакувала Одещину “Шахедами”, пошкодивши припортові та прикордонні об’єкти в Ізмаїльському районі.

Через обстріл тимчасово не працює пункт пропуску “Орлівка”.

Внаслідок атаки поранено двох водіїв вантажівок, один з яких є громадянином Туреччини; постраждалі отримали необхідну допомогу, а пожежу, що виникла, оперативно ліквідували.

10:27, 2 жовтняРосія атакувала Україну 32 “Шахедами”

У ніч на 2 жовтня 2024 року російські військові вкотре атакували дронами-камікадзе типу “Шахед”. Усього ворог запустив 32 безпілотники з 2 напрямків – Приморсько-Ахтарськ і Курськ.

Сили ППО збили 11 дронів-камікадзе у Кіровоградській, Одеській і Сумській областях. Ще 10 ударних БпЛА були локаційно втрачені у північних і центральних областях. Наразі інформація щодо руйнувань чи постраждалих не надходила.

Крім того, 4 “Шахеди” повернулися у Росію.

10:23, 2 жовтняВночі Росія скидала КАБи на Харківщину

2 жовтня близько 04:00 російська авіація завдала серію бомбових ударів по передмістю Харкова.

Потужні вибухи пролунали у м. Дергачі, селі Черкаська Лозова Молоданилівської громади та Київському районі Харкова.

Внаслідок удару КАБами по м. Дергачі 5 людей постраждали. Серед них 14-річний хлопчик. Сталися руйнації та пожежі у 3-х гаражах на площі 100 метрів квадратних. Згоріло 2 автомобілі, ще 4 пошкоджені. Також пошкоджено скління вікон у 3-х двоповерхових багатоквартирних будинках. За іншою локацією горіла трава на відкритому просторі на площі 1000 метрів квадратних,
– повідомили у ДСНС.

В селі Черкаська Лозова також було влучання по відкритій місцевості, де зайнялась суха трава на площі 2 гектари. На щастя без постраждалих.

У Київському районі Харкова зруйновані 2 гаражі в гаражному кооперативі, без постраждалих та пожеж.

10:21, 2 жовтняЗа добу росіяни обстріляли Херсон 15 разів

Херсонську міську територіальну громаду з 6:00 1 жовтня по 6:00 2 жовтня було обстріляно російськими окупаційними військами 15 разів. Ураження зафіксовані у Херсоні, Антонівці, Садовому, Придніпровському.

Зокрема, пошкоджено багатоповерхівку, 6 приватних будинків, цивільне авто, господарчу споруду, ділянку газогону.

За минулу добу внаслідок російських ворожих обстрілів громади, на жаль, 6 людей загинули, ще 7 – отримали поранення різних ступенів тяжкості. Усім травмованим надана необхідна медична допомога.

10:20, 2 жовтняУ Херсоні двоє осіб постраждали від детонації ВНП

Вранці 2 жовтня в Антонівці постраждали двоє людей. Жінка підняла з землі невідомий вибухонебезпечний предмет, який здетонував.

Наразі потерпілі ушпиталені. Жінка у тяжкому стані. У неї вибухова травма, множинні уламкові поранення ніг, травматична ампутація лівої кисті та правої стопи.

У чоловіка – вибухова травма та уламкове поранення спини. Медики надають пораненим необхідну допомогу.

10:10, 2 жовтняСитуація на Луганщині

ЗСУ продовжують відбивати російськи атаки на Луганщині, зокрема, на Куп’янському напрямку – поблизу Стельмахівки, а на Лиманському – поблизу населних пунктів Греківка, Балка Журавка, Серебрянський ліс. По Балці Журавці росіяни вдарили зі ствольної та реактивної артилерії, спрямували в бік наших укріплень 38 безпілотників.

На окупованій частині Луганщини розпочалися посилені перевірки чоловіків.

Так, на трасах навколо Луганська зупиняють кожну автівку чи автобус, вимагаючи пред’явити військовий квиток із оновленою позначкою про облік. Її відсутність означає подорож до військкомату. А в гіршому випадку – ще й початок процедури позбавлення громадянства рф. Потім – фронт,
– повідомили в ОВА.

А в Сіверськодонецьку окупанти обмежили роботу дитсадків двома годинами на день. “Місцеві жінки скаржаться, що краще б взагалі не відновлювали діяльність дошкільних закладів. За відсутності регулярного громадського транспорту подорож з маленькою дитиною до дитсадка і в зворотному напрямку займає приблизно стільки ж часу, скільки й перебування у ньому. За ці дві години нічого й не встигнеш зробити. Суцільний популізм задля запрошення на відкриття дитсадка президента Росії. Той взяв участь – відвідав місто у режимі онлайн”, – додали в ОВА.

10:05, 2 жовтняРосія продовжує обстрілювати Сумщину

Вночі та зранку 2 жовтня росіяни 14 обстріляли прикордонні території та населені пункти Сумської області. Зафіксовано 20 вибухів.

Під атакою були Сумська, Білопільська, Краснопільська, Річківська громади, Шосткинський район:

  • Білопільська громада: ворог бив з артилерії (7 вибухів).
  • Краснопільська громада: здійснено удар БпЛА типу “Герань-2” (1 вибух).
  • Сумська громада: зафіксовано пуски КАБ (3 вибухи).
  • “Річківська громада: завдано атаку КАБ (2 вибухи).

Окрім того, вночі “Шахеди” вдарили по об’єктах критичної інфраструктури Шосткинського району. Попередньо, внаслідок атаки росіян знеструмлено Шосткинську, Глухівську, Ямпільську територіальні громади.

10:03, 2 жовтняВорог обстріляв Херсонщину: є загиблі

1 жовтня під ворожим вогнем та авіаударами опинилися Антонівка, Станіслав, Велетенське, Широка Балка, Токарівка, Садове, Придніпровське, Кізомис, Дар’ївка, Томина Балка, Первомайське, Берислав, Саблуківка та місто Херсон.

Росіяни поцілили в освітній заклад, аптеку, церкву; житлові квартали населених пунктів області, зокрема багатоповерхівку та 20 приватних будинків. Також окупанти пошкодили газопровід, господарчу споруду та приватний автомобіль.

Через російську агресію 6 людей загинули, ще 11 – дістали поранення.

10:02, 2 жовтняДніпропетровщина постраждала від атак Росії

Увечері 1 жовтня окупанти продовжили бити по Нікополю дронами-камікадзе й артилерією. Пошкоджена інфраструктура.

Ближче до ночі росіяни також обстріляли Марганецьку громаду і знову вдарили по райцентру. На щастя, обійшлося без постраждалих.

09:58, 2 жовтняУкраїна повернула з Лівану 179 осіб

ГУР та МЗС України повернули з Лівану 179 особи, серед яких 134 громадянина України.

Серед українців – 112 дорослих та 22 дитини.

Окрім того, було евакуйовано 45 осіб інших національностей, серед яких 31 дорослих та 14 дітей:

  • 16 громадян Польщі (10 дорослих та 6 дітей),
  • 6 громадян Чехії (5 дорослих та 1 дитина),
  • 9 громадян Литви (6 дорослих та 3 дітей),
  • 12 громадян Молдови (7 дорослих та 5 дітей),
  • 1 громадянин Бразилії,
  • 2 громадяни Лівану (дорослі).

Також було евакуйовано 3 тварин.

Тим, хто бажає скористатися допомогою України, рекомендують звертатися до Посольства України в Ліванській Республіці за телефоном (+961) 5921668 або електронною поштою: [email protected]. Також доступна цілодобова гаряча лінія Міністерства закордонних справ України за номером +38-044-238-16-57.

09:55, 2 жовтняРосія атакувала Запорізьку область: є поранені та загиблий

Упродовж останньої доби росіяни завдали 255 ударів по 13 населених пунктах Запорізької області.

Зокрема, ворожі війська здійснили 13 авіаційних ударів по Запоріжжю, Лобковому, Щербакам, Оріхову, Темирівці та Новодарівці.

Також 119 БпЛА різної модифікації атакували Лобкове, Гуляйполе, Новоандріївку, Новоданилівку, Роботине, Малу Токмачку, Малинівку та Левадне.

Було зафіксовано 8 обстрілів РСЗВ, що накрили Роботине, Новоданилівку, Новоандріївку та Малу Токмачку.

Ще 115 артобстрілів завдано по території Червонодніпровки, Лобкового, Гуляйполя, Новоандріївки, Новоданилівки, Роботиного, Малої Токмачки, Малинівки та Левадного.

Також надійшло 225 повідомлень про руйнування житлових будинків та об’єктів інфраструктури.

Загалом унаслідок обстрілів є один загиблий та 36 постраждалих.

09:30, 2 жовтняЯка ситуація у морі

У Генштабі повідомили, що станом на 06:00 2 жовтня:

  • у Чорному морі перебуває 1 ворожий корабель, який є носієм крилатих ракет “Калібр” загальним залпом до 4 ракет;
  • в Азовському морі ворожі кораблі відсутні;
  • в Середземному морі 2 ворожих кораблі, які є носіями крилатих ракет “Калібр” загальним залпом до 24 ракет.

За добу в інтересах рф прохід Керченською протокою здійснили:
до Чорного моря – 1 судно, з них 1 продовжило рух у напрямку протоки Босфор; до Азовського моря – 4 судна, з них 2 рухались з протоки Босфор,
– кажуть у Генштабі.

08:41, 2 жовтняЗросла кількість постраждалих після атаки на Запоріжжя

Росія вдень 1 жовтня атакувала Запоріжжя КАБами.

Стало відомо, що кількість постраждалих зросла.

Станом на ранок 2 жовтня внаслідок атаки є один загиблий та 35 поранених.

08:39, 2 жовтняВтрати Росії станом на 2 жовтня

Втрати Росії у війні / Інфографіка Генштабу ЗСУ

06:38, 2 жовтняППО працювала на Одещині

Вночі 2 жовтня в Одеській області пролунали вибухи. Вони стали наслідком роботи ППО.

Вибухи, зокрема, чули в Ізмаїлі.

06:31, 2 жовтняУ Харкові вночі пролунав вибух

Російська армія завдала удару з повітря по Харківській області вночі 2 жовтня. Попередньо, мовиться про застосування КАБів.

Під удар потрапив один із населених пунктів Малоданилівської громади. Сталася пожежа в екосистемі, але, на щастя, інформації про постраждалих немає.

Також унаслідок влучання КАБу пошкоджено гаражний кооператив, автомобілі та приватні житлові будинки. На щастя, жертв немає, повідомив мер Харкова.

06:29, 2 жовтняРосія атакувала “Шахедами”

Вночі 2 жовтня Росія знову атакувала Україну “Шахедами”. Вибухи чули у Київській області – там працювала ППО.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *