Хвора на рак бабуся намагалася накласти на себе руки через шахрая – ТСН, новини 1+1

Валері Горвуд / Фото: SWNS

Жінка думала, що листується з рок-зіркою 70-х, поки сім'я не побачила, скільки вона йому заплатила.

Смертельно хвора пенсіонерка намагалася накласти на себе руки після того, як у неї виманив 140 000 фунтів стерлінгів (7,6 млн гривень) чоловік, який представився гітаристом Deep Purple Річі Блекмором.

Про це пише Daily Star.

81-річній Валері Горвуд щойно поставили діагноз “рак останньої стадії”, коли вона почала отримувати повідомлення у Facebook від людини, яка видавала себе за рок-зірку, з якою вона ходила до школи.

Пенсіонерку з міста Фліт, Велика Британія, вмовили купити сотні подарункових карток Apple для шахрая, який переконував її, що всі їхні розмови потрібно тримати в таємниці через його зірковий статус.

Її 58-річна дочка Деббі, яка стала постійною доглядальницею за матір'ю, розповіла: “Вона показала мені свій банківський застосунок, і все зникло. Її світ просто повністю розвалився. Вона не могла зрозуміти, що сталося. Я пройшла через найгірші емоційні американські гірки через все це”.

Валері Горвуд і Деббі / Фото: SWNS

Сім'я нарешті звернула увагу на проблему після того, як Валері попросила друга сім'ї позичити їй 2000 фунтів стерлінгів, щоб оплатити рахунки, оскільки її рахунок був порожній.

Деббі каже, що помітила дивну поведінку своєї мами ще в червні 2023 року і перевірила її телефон, але не побачила нічого підозрілого, оскільки шахрай спілкувався з пенсіонеркою через застосунок під назвою Signal, про який Деббі ніколи не чула.

Вона додала: “Це мене дуже розлютило, бо якби я знала про цей застосунок, то побачила б це в червні-липні минулого року і могла б присікти шахрайство в зародку. Ми всі були шоковані. Моя мама — не дурна старенька. Вона дуже активна. Ймовірно, їй було дуже самотньо. Вона насолоджувалася розмовами, які вони вели. Це дуже боляче, що її затягнуло в це. Я б ніколи не подумала, що моя мама може бути такою вразливою”.

Валері Горвуд / Фото: SWNS

Після видалення Signal Валері почала отримувати погрозливі повідомлення у WhatsApp від шахрая, який вимагав більше грошей, що стало для неї занадто, і змусило її спробувати покінчити життя самогубством.

Деббі подякувала Tesco за відшкодування 12 500 фунтів стерлінгів, витрачених у їхніх магазинах, але сім'я закликає інші супермаркети зробити те саме і допомогти Валері повернути всі гроші. Деббі сказала: “Можливо, моїй мамі незабаром доведеться лягти в будинок для літніх людей, і саме для цього вона могла б використати свої гроші. А не для того, щоб якісь шахраї купили собі годинник Rolex або “розумну машину”.

Колишній колега Деббі 58-річний Суржит Сонік створив сторінку на JustGiving, щоб спробувати повернути частину втрачених заощаджень.

Після шахрайства Валері переїхала до своєї доньки, яка доглядає її разом з іншими людьми, які заходять, щоб допомогти.

Нагадаємо, на Рівненщині шахрай виманив у жінки 100 тисяч на “лікування” сина-військовослужбовця. Чоловік нині перебуває під вартою.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *