Ізраїль готується до ударів по ядерних об’єктах Ірану, – ЗМІ

Ізраїль готується до ударів по ядерних об’єктах Ірану, – ЗМІ Анастасія КолесніковаОсновні тези

  • Ізраїль готується до ударів по нафтовій промисловості та стратегічних об’єктах Ірану у відповідь на масовану атаку, здійснену 1 жовтня, під час якої Іран випустив близько 180 балістичних ракет по Ізраїлю.
  • Якщо після ізраїльської “помсти” Тегеран знову атакує країну, тоді Тель-Авів не виключає, що наступна відповідь передбачатиме удари по ядерних об’єктах Ірану.

Ізраїль планує помститися Ірану за ракетну атаку 1 жовтня / Колаж 24 КаналуБільше цікавих аудіоновинСлухати00:0000:531.25×1.25x Аудіо синтезовано з використанням AI. Більше АудіоновинВимкнути

Увечері 1 жовтня Іран здійснив масовану атаку на Ізраїль, випустивши близько 180 балістичних ракет. У ЗМІ вважають, що повторення Тегераном подібної операції може призвести до сумних наслідків.

Під час ракетного нападу Ізраїлю за підтримки США вдалося перехопити значну частину ворожих повітряних цілей. Прем’єр країни Нетаньягу пригрозив “помстою” Ірану.

За яких умов Ізраїль може вдарити по ядерці Ірану

На погрози Тель-Авіву Тегеран заявив, що якщо Ізраїль спробує відповісти атакою на атаку, тоді він, мовляв, проведе ще більшу, набагато масштабнішу операцію за ту, що була здійснена ним увечері 1 жовтня.

Своєю чергою ізраїльські офіційні особи у коментарі виданню Axios повідомили про намір відплатити Ірану за вечірню атаку протягом кількох днів, вдаривши по нафтовій промисловості та інших стратегічних об’єктах агресора.

Водночас там підкреслили, що коли Тегеран реалізує свою погрозу і вдасться до масштабнішої атаки, наступна відповідь Ізраїлю може включати удари по ядерних об’єктах Ірану.

Раніше президент Байден заявив, що США та Ізраїль обговорюють відповідь на атаку Ірану. Американський лідер повідомив, що матиме розмову з Нетаньягу щодо можливих масштабів “помсти”, яку слід застосувати проти Ірану.

Нагадаємо, що під час атаки 1 жовтня було уражено Єрусалим, місто, яке є святим не тільки для євреїв, але й мусульман.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *