Російські війська збільшили чисельність свого угрупування на Курщині: в ISW оцінили ситуацію

Російські війська збільшили чисельність свого угрупування на Курщині: в ISW оцінили ситуацію Вікторія КульженкоОсновні тези

  • Російські війська значно збільшили чисельність свого угруповання у Курській області, але не можуть витіснити українських військових через недостатню підготовку та бойовий досвід.
  • Українські сили продовжують наступальні дії на заході Курської області, хоча росіяни досі контролюють деякі населені пункти, зокрема Краснооктябрьське.
  • У Курській області діють підрозділи безпілотників, артилерії та строковиків, що свідчить про активну участь російських сил у бойових діях.

Ситуація в Курській області / GettyImagesБільше цікавих аудіоновинСлухати00:0001:211.25×1.25x Аудіо синтезовано з використанням AI. Більше АудіоновинВимкнути

Операція Сил оборони в Курській області триває. В Інституті вивчення війни написали, що росіяни збільшили кількість своїх військових там.

Російські війська значно збільшили чисельність свого угруповання сил у Курській області. Водночас вони досі не можуть скористатися перевагою, щоб витіснити наших військових.

В Курській області воюють строковики

На те, що Росія збільшила кількість своїх військових у Курській області, звернули увагу аналітики ISW. Вони посилаються на слова речника Українського оперативного командування “Північ” Вадима Мисника. За його словами, росіянам там бракує необхідної підготовки та бойового досвіду. Крім того, перебіг бойових дій залежить від транспортної інфраструктури та географічних особливостей місцевості.

Мисник додав, що Росія продовжує використовувати в Курській області солдатів строкової служби та прикордонників.

У Курській області діють підрозділи безпілотників 810-ї окремої бригади ВМФ Росії, артилерії 83-ї окремої бригади ВДВ і загін “Смуглянка”. Російські джерела стверджують, що ворог нещодавно просунувся на південний схід від Суджі у межах української операції на Курщині.

Тим часом впродовж 30 вересня та 1 жовтня українські військові продовжували наступальні дії на заході Курської області. Водночас українські обстріли Краснооктябрьского свідчать про те, що росіяни досі контролюють населений пункт. У Глушковському районі продовжують діяти частини російського 56-го повітряно-десантного полку.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *