Підполковник запасу ЦАХАЛ розповів, як Ізраїль відбивав масовану атаку Ірану

Підполковник запасу ЦАХАЛ розповів, як Ізраїль відбивав масовану атаку Ірану Віра КоновалОсновні тези

  • Іран здійснив масований ракетний удар по Ізраїлю, використавши 180 балістичних ракет. З них значну частину перехопили ще за межами Ізраїлю.
  • Відбити атаку допомагала авіація ізраїльських союзників, але деякі ракети все ж влучили по цивільній інфраструктурі країни, завдавши збитків.
  • Ізраїль готує потужну відповідь на атаку Ірану.

Іран завдав потужного ракетного удару по Ізраїлю. Для атаки Тегеран використав сотні балістичних ракет.

В Ізраїлі вже обіцяють потужну відповідь на атаку з боку Ірану. Ізраїльський політолог та підполковник запасу ЦАХАЛ Аріє Зайден розповів 24 Каналу, як Ізраїль відбив ворожий удар.

Як збивали ракети з Ірану

Увечері 1 жовтня Іран масовано атакував Ізраїль. З підтримкою союзників ЦАХАЛ перехопив значну кількість іранських ракет.

Не лише Ізраїль збиває цілі, це коаліція: 3 ескадрильї американських літаків, ймовірно, і британські, а також наші інші сусіди, як Йорданія, яка надала нам можливість діяти в повітрі. Можливо, й передала інформацію,
– зазначив Аріє Зайден.

Довідка. Ескадрилья – це підрозділ, що складається з кількох військових літаків та їхніх екіпажів, зазвичай одного типу. Зазвичай мовиться про 12 – 24 бортів, іноді розділених на три або чотири ланки, залежно від типу літака та повітряних сил.

Варто уточнити, що Іран випустив по Ізраїлю саме балістичні ракети. Їхня кількість сягала 180 одиниць, що згодом підтвердили в Армії оборони Ізраїлю.

“Є декілька ешелонів протиповітряної оборони. Частково це й перехоплення ракет винищувачами. Ці ракети є дуже небезпечною зброєю, яка містить від 500 до 1000 кілограмів вибухівки. Але через балістичну траєкторію можна розрахувати куди ракета прилетить. Тут немає ніякої магії, просто ми десятиліттями створювали такі можливості та спрогнозували напрямок розвитку ракетних систем Ірану”, – пояснив підполковник запасу ЦАХАЛу.

Зауважимо, що, на жаль, не усі ракети, які випустив Іран, вдалося перехопити. По території Ізраїлю зафіксовані влучання, зокрема по цивільній інфраструктурі.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *