Ізраїль почав наземний наступ на Ліван: де розташовані ці дві країни на карті

Ізраїль почав наземний наступ на Ліван: де розташовані ці дві країни на карті Владислав КравцовОсновні тези

  • Ізраїль 1 жовтня оголосив про початок наземного наступу на південь Лівану проти угруповання “Хезболла” на основі точних розвідувальних даних.
  • Операція “Північні стріли”, підтримана США, має на меті запобігти атакам “Хезболли” на ізраїльські громади, але Ізраїль не планує довгострокової окупації Лівану.

Де розташовані Ізраїль і Ліван на карті / Колаж 24 Каналу (фото Getty Images і скриншот 24 Каналу)

Ізраїль 1 жовтня оголосив про початок наземного наступу на південь Лівану, де розташоване угруповання “Хезболла”. Це будуть обмежені, локалізовані та цілеспрямовані наземні рейди на основі точних розвідувальних даних проти об’єктів та інфраструктури терористів.

Це сталося після ліквідації євреями верхівки ліванського угруповання, включно з її лідером Хасаном Насраллою. Де розташовані Ізраїль і Ліван, між якими почалося нове загострення на Близькому Сході – показуємо на карті у матеріалі 24 Каналу.

Яке розташування Ізраїлю і Лівану на карті

В Армії оборони Ізраїлю повідомили, що працюють над створенням безпеки на півночі країни, щоб місцеві жителі змогли повернутися до своїх домівок, а також – “досягти всіх інших цілей війни”.

Терористична організація “Хезболла” перетворила південь Лівану на зону бойових дій і десятиліттями озброювала будинки громадян зброєю, рила під ними тунелі та використовувала їх як живі щити,
– написав ЦАХАЛ.

Уже 1 жовтня ЦАХАЛ підтвердив початок наземної операції на території Лівану – “Північні стріли”. Ізраїльські військові наголосили, що цілі “Хезболли” розташовані в селах поблизу кордону та становлять безпосередню загрозу для ізраїльських громад на півночі Ізраїлю.

Ці рейди також підтримали й у США. Міністр оборони країни Ллойд Остін сказав, що це потрібно, щоб ліванська “Хезболла” не могла здійснювати атаки на північні громади Ізраїлю, як це було 7 жовтня 2023 року.

Ізраїльські офіційні особи кажуть, що “довгострокової окупації” Лівану не буде, але відмовляються повідомити часові рамки своєї операції.

Де розташовані Ізраїль і Ліван, між триває конфлікт: дивіться на карті

До слова, лідера “Хезболли” Хасана Насраллу ізраїльська армія ліквідувала 27 вересня у столиці країні Бейруті. Це вдалося зробити завдяки авіаудару по підземному штабу угруповання. Разом із Насраллою загинула також і інша верхівка “Хезболли”.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *