Пил накриває міста України: люди скаржаться на проблеми з диханням

Пил накриває міста України: люди скаржаться на проблеми з диханням Дмитро УсикОсновні тези

  • 30 вересня низку регіонів України накрила пилова буря, що спричинила проблеми з диханням у місцевих жителів.
  • Найбільша концентрація пилу зафіксована в Сумській, Полтавській, Дніпропетровській та Миколаївській областях.
  • Чеський вебсайт Windy підтвердив, що пилові потоки повітря рухаються з району Каспійського моря та охопили більшу частину лівобережної України, що також відображено в моніторингових сервісах якості повітря.

Пилова буря в Україні / Unsplash / Колаж 24 КаналуБільше цікавих аудіоновинСлухати00:0000:421.25×1.25x Аудіо синтезовано з використанням AI. Більше АудіоновинВимкнути

Від ранку 30 вересня низку регіонів України накрило пилом. Місцеві скаржаться, що через смог їм важко дихати, а кадри з міст нагадують локації для фільму “Дюна”.

В одному з обласних гідрометцентрів уже пояснили, з чим пов’язане погіршення якості повітря. Що відомо про пилову бурю, що накрила Україну, передає 24 Канал.

Пилова буря в Україні

Українські міста 30 вересня накрила пилова буря. Жителі Полтави, Сум, Харкова, Дніпра та деяких інших міст скаржаться на неприємний запах, а також розповідають про тяжкість у повітрі.

У Сумському гідрометцентрі пишуть, що серйозне погіршення якості повітря в східних та північно-східних регіонах України через “закидання” атмосферним вихором пилу і смогу із території Росії.

Якщо пил занесло із Каспію, то смог безпосередньо їхній. Там зараз масштабні лісові пожежі. Всю цю суміш із пилу та смогу притягнув південно-східний вітер. Найбільша концентрація часточок у повітрі наразі фіксується на Сумщині, Полтавщині, Дніпропетровщині та Миколаївщині,
– зазначають метеорологи.

В гідрометцентрі радять обмежити перебування на вулиці та зачинити вікна.

Надходження бурі з території Росії підтверджує чеський вебсайт Windy, що надає послуги інтерактивного прогнозу погоди. За даними сервісу, пилові потоки повітря рухаються саме з району Каспійського моря, і охопили фактично всю лівобережну частину України. У низовині Каспію спостерігається пилова буря і високе запилення повітря.

Пилові потоки, що сунуть на Україну / Windy

Також моніторингові сервіси показують погіршення індексу якості повітря в частині областей, які накрила пилова буря. Наразі якість повітря прийнятна, однак для деяких людей, надзвичайно чутливих до забруднення, може існувати помірний вплив на здоров’я.

Індекс якості повітря по різних регіонах / Фото IQAir

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *