“Це явно втручання у вибори”: спікер Джонсон вимагає у Зеленського звільнити посла в США

“Це явно втручання у вибори”: спікер Джонсон вимагає у Зеленського звільнити посла в США Мар’ян-Сергій ЧупакОсновні тези

  • Спікер Палати представників США Майк Джонсон звернувся до президента Володимира Зеленського із закликом негайно звільнити українського посла в США Оксану Маркарову, звинувачуючи її у втручанні у вибори.
  • Джонсон стверджує, що Маркарова організувала візит Зеленського на оборонний завод у Пенсильванії, який очолює союзник Камали Гарріс. За його словами, республіканців навмисно не запросили.

Лист Джонсона до Зеленського / Колаж 24 КаналуБільше цікавих аудіоновинСлухати00:0001:321.25×1.25x Аудіо синтезовано з використанням AI. Більше АудіоновинВимкнути

Спікер Палати представників США Майк Джонсон звернувся до президента Володимира Зеленського. Він закликав його негайно звільнити українського посла в Сполучених Штатах.

У листі, датованому 25 вересня, який Джонсон опублікував у своїх соцмережах, політик звинувачує посла України Оксану Маркарову в підіграванні демократам.

Чим Київ не вгодив Джонсону

Джонсон згадав, що нещодавно Маркарова організовувала візит Зеленського на оборонний завод у Пенсильванії. За його словами, підприємство очолює союзник Камали Гарріс, кандидатки у президенти США від Демократичної партії.

Навмисно республіканців не запросили (на завод – 24 Канал). Ваш тур явно був партійною передвиборчою подією, покликаною допомогти демократам, і це явно є втручанням у вибори,
– йдеться у листі Джонсона.

Майк Джонсон написав листа Зеленському / Зображення взято зі соцмережі “Х”, сторінки політика

Американський політик додав, що республіканці втратили довіру до здатності Маркарової справедливо й ефективно служити дипломатії. Тому й, за його словами, потрібно негайно її зняти з посади.

Іноземні країни не повинні висловлювати думку про американську внутрішню політику або втручатися в неї.

Спікер палати Представників наголосив, що обидві партії США підтримують закінчення російської війни проти України. Проте наразі нібито відносини між Києвом та Республіканською партією зазнають випробувань.

Також Джонсон звинуватив Київ у тому, що політики від Республіканської партії стають мішенню для критики у медіа з боку представників уряду України. Спікер сподівається на оперативну реакцію Зеленського на його лист.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *