Росія масовано атакувала “Шахедами”, у низці міст лунали вибухи: хронологія 946 дня війни

Росія масовано атакувала “Шахедами”, у низці міст лунали вибухи: хронологія 946 дня війни Маргарита Волошина

Хронологія 946 дня війни / Колаж 24 Каналу, ілюстративне фото

В Україні триває 946 доба повномасштабної війни, яку розв’язала Росія. Збройні Сили України продовжують стримувати наступ ворога на усій лінії зіткнення, даючи противнику гідну відсіч.

Про головні події дня станом на 26 вересня, ситуацію на фронті, втрати ворога, просування наших захисників, розповідає 24 Канал.

09:00, 26 вересняВночі ворог атакував Одещину ракетами та “Шахедами”

У Одеській ОВА розповіли, що Сили ППО працювали надзвичайно напружено, більшість ворожих цілей була знищена.

Водночас, на жаль, внаслідок ракетної атаки в Одеському районі загинула 62-річна жінка.

Крім цього, також пошкоджені будівлі та автівки. Внаслідок удару сталось займання сухої трави, але пожежники оперативно ліквідували його.

08:37, 26 вересняУ Конгресі США розслідують візит Зеленського на оборонний завод

У Палаті представників США адміністрацію Джо Байдена звинуватили у ймовірному зловживанні урядовими ресурсами, які могли дозволити президенту України Володимиру Зеленському “втрутитися у президентські вибори 2024 року” через візит на оборонний завод у Пенсильванії.

08:00, 26 вересняУ Сумах посеред міста виявили бомбу, яка не розірвалась

“У Сумах, вранці 26 вересня біля автомобільного моста Івана Харитоненка виявлено ворожу керовану авіаційну бомбу ФАБ – 500, яка не здетонувала при падінні”, – йдеться у повідомленні.

В ОВА зазначали, що на місці працювали вибухотехніки й всі необхідні служби. Наразі загрозу вибуху російської авіабомби, яка не здетонувала при падінні, ліквідували.

07:42, 26 вересняНа Миколаївщині вночі ворог атакував енергетичний обʼєкт

На території Миколаївської області силами та засобами протиповітряної оборони велась бойова робота. Є інформація про знеструмлення споживачів внаслідок атаки окупантів. На щастя, минулося без поранених.

Ворог атакував обʼєкт енергетичної інфраструктури в області, є відключення абонентів. Більшу частину вже заживлено енергетиками, роботи продовжуються. Постраждалих немає,
– зазначив Кім.

07:20, 26 вересняЄС і понад 30 країн ухвалили декларацію про підтримку відновлення України

Серед головних пунктів документа – всебічне сприяння відбудові України на її шляху до членства в ЄС, координація підтримки через Українську платформу донорів, надання до кінця року додаткової фінансової підтримки на суму близько 50 мільярдів доларів коштом доходів від заморожених російських активів.

06:46, 26 вересняISW проаналізувало, чи використає Росія ядерну зброю

Аналітики, посилаючись на нещодавні погрози диктатора щодо ядерної конфронтації між Росією та країнами Заходу, пояснили їх спробою посилити контроль над ухваленням рішень західними лідерами, а також не допустити, аби Україна змогла використовувати західні озброєння для ударів по території Росії.

Як пише ISW, Путін радше за все прагне вдихнути нове життя в набридлу інформаційну операцію Кремля з брязкання “ядерною шаблею” та викликати нову хвилю паніки серед в особливо критичний момент політичних дискусій про здатність України застосувати надану Заходом зброю для ударів по російських об’єктах.

06:35, 26 вересняВночі окупанти обстріляли будинки в Запоріжжі

Голова ОВА розповів, що окупанти поцілили по житловій забудові та території одного з промислових підприємств. Внаслідок ворожого обстрілу понівечені приватні будинки. Постраждали 7 людей.

Поранення зазнали 4 жінок, 2 чоловіків та 14-річний хлопчик,
– заявив Іван Федоров.

Посадовець додав, що надзвичайники та комунальники працюють на місцях влучань. Також голова Запорізької ОВА показав наслідки нічного російського обстрілу. Згодом кількість зросла до 8.

06:19, 26 вересняУ Києві внаслідок падіння уламків загорівся будинок

Як зазначає влада столиці, розташована багатоповерхівка, де спалахнула пожежа, у Печерському районі міста. На місце події виїхали екстрені служби.

За попередньою інформацією, внаслідок падіння уламків фіксують загоряння на першому поверсі житлового будинку. Підрозділи прямують на місце,
– написав мер Кличко.

Згодом стало відомо точну причину пожежі. Власне, уламок безпілотника пошкодив газову трубу на першому поверсі будинку, спричинивши її розгерметизацію.

“Крім розгерметизації газової труби, пошкоджено близько 20 автомобілів. Уламки впали на території дитячого садочку,” – додав Попко.

06:06, 26 вересня

Руслан Марцінків заявив, що вночі дуже добре відпрацювала протиповітряна оборона.

Хочу подякувати нашим захисникам за те, що дійсно немає потерпілих. І це найголовніше,
– наголосив мер Івано-Франківська.

Також констатував, що агресор завдає ударів по всій Україні. Ціль росіян – саме цивільна інфраструктура.

05:22, 26 вересня

Київська міська військова адміністрація інформувала про роботу ППО над Києвом. Повітряні сили пишуть про значну концентрацію ударних дронів ворога саме у Київській області.

На щастя, інформації про постраждалих, ушкодження чи навіть падіння уламків поки що не було. Повітряна тривога триває у Києві, Київській області та навколишніх областях.

04:01, 26 вересняВ Івано-Франківську працює ППО

Івано-Франківська область зазнала атаки дронів-камікадзе ворога вночі. Кілька “Шахедів” змогли дістатися до цього регіону.

Увага! Працює ППО! Будьте обережні! Не публікуємо фото чи відео – не допомагаємо ворогу. Деталі згодом,
– наголосив мер Руслан Марцінків.

01:35, 26 вересня

На Хмельниччині чутно звуки вибухів,
– написали журналісти.

Важливо, що Повітряні сили кілька разів згадували про Хмельницьку область до того, як там пролунали вибухи. Вони двічі попередили, що на регіон летять “Шахеди” із Вінницької області.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *