ЗСУ не заходили на агрегатний завод у Вовчанську: що кажуть в ОТУ “Харків” про звіт ISW

ЗСУ не заходили на агрегатний завод у Вовчанську: що кажуть в ОТУ “Харків” про звіт ISW Діана КвасневськаОсновні тези

  • Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) заявили, що українські військові нібито вибили росіян з агрегатного заводу у Вовчанську.
  • Речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев спростував цю інформацію, зазначивши, що українські позиції на заводі відсутні, і російські окупанти залишаються заблокованими на підприємстві з травня.
  • Саранцев повідомив, що російські військові 15 вересня намагалися обстріляти райони міста поблизу заводу, але випадково поцілили по своїх.
  • ISW зробили висновки про можливе звільнення заводу на основі відео, поширеного російськими мілітарі-блогерами, де російська армія обстрілює будівлю заводу та його територію.
  • Наразі бойові зіткнення продовжуються в цьому районі міста, і ISW не повністю володіє інформацією про ситуацію на заводі.

ЗСУ не заходили на агрегатний завод у Вовчанську / Скриншот з відео Об’єднаної штурмової бригади Національної поліції України “Лють”Більше цікавих аудіоновинСлухати00:0000:461.25×1.25x Аудіо синтезовано з використанням AI. Більше АудіоновинВимкнути

Аналітики американського Інституту вивчення війни написали, що українські військові нібито вибили росіян з агрегатного заводу у Вовчанську. Проте українські військові розповіли, що там відбувається насправді.

Речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев пояснив Суспільному, що заява ISW про звільнення агрегатного заводу не відповідає дійсності.

Що відомо про ситуацію на агрегатному заводі

Віталій Саранцев розповів, що українських позицій на підприємстві немає, у будівлях заводу все ще лишаються заблоковані там від травня російські окупанти.

Вони (російські військові – 24 Канал) позавчора (15 вересня – 24 Канал) намагалися обстріляти райони міста, локації, які прилеглі до агрегатного заводу. Та поцілили по своїх, “friendly fire” стався. Наразі там тривають бойові зіткнення в тому районі міста. ISW, скажімо так, не повною мірою володіють інформацією,
– пояснив речник.

До речі, в ISW написали у зведенні за 16 вересня, що українські бійці могли звільнити агрегатний завод у Вовчанську. Такі висновки аналітики зробили через те, що російські мілітарі-блогери поширили відео, на яких російська армія завдає декілька ударів по будівлі заводу та території підприємства.

“Геолокаційні кадри, опубліковані 16 вересня, показують, як російські війська завдають ударів по українських позиціях на Вовчанському агрегатному заводі в центрі Вовчанська, що вказує на те, що українські сили нещодавно відновив втрачені позиції всередині заводу”, – заявили в американському Інституті вивчення війни.

Варто зауважити, що на агрегатному заводі в оточенні опинились орієнтовно 40 російських окупантів. Їжу, воду, боєкомплект і медикаменти їм доставляють дронами. Там є втрати та поранені, а також ті, хто може воювати.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *