Німеччина надасть Україні зимову допомогу на 100 мільйонів євро

Київ / kashtan.news

Ці гроші допоможуть Україні залишитися з теплом.

Німеччина надасть Україні додаткову зимову допомогу в розмірі 100 мільйонів євро через безперервні російські атаки на українську інфраструктуру.

Про це повідомила міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок під час 5-ї конференції підтримки для Молдови в Кишиневі, написало видання Rheinische Post.

Бербок підкреслила, що в Україні існує серйозна проблема з енергетичними ресурсами через руйнування інфраструктури, що веде до нестачі електроенергії, води та тепла. Вона зазначила, що російська агресія має на меті максимально ускладнити життя українців.

Міністерка також акцентувала, що підтримка України є важливою не лише для самої України, але і для Молдови та європейської демократії загалом. Вона зауважила, що Росія прагнула знищити Молдову, але натомість досягла зворотного ефекту: тепер Молдова разом з Україною є кандидатом на членство в Європейському Союзі. Зараз важливо стабілізувати ситуацію в цих країнах, адже місцеві жителі побоюються, що в разі падіння України наступною може стати Молдова.

Бербок також планує зустрітися з президенткою Молдови Маєю Санду та відвідати центр стратегічної комунікації і боротьби з дезінформацією в Кишиневі. В рамках візиту буде підписано двосторонню угоду про співпрацю у сфері кібербезпеки.

Нагадаємо, заступник голови КМДА Петро Пантелеєв зазначив, що українці з тривогою чекають на наближення холодної пори року через можливість блекаутів. За його словами, в Києві вже навчилися жити без світла, але з настанням морозів ситуація ускладниться, оскільки за відсутності електрики можуть залишитися без тепла й води сотні багатоповерхівок.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *