Переживаємо глибокий шок, – “Янголи Азову” про нову службу супроводу бійців комбрига Прокопенка

Переживаємо глибокий шок, – “Янголи Азову” про нову службу супроводу бійців комбрига Прокопенка Софія РожикОсновні тези

  • Після обміну полоненими 14 вересня командир 12-ї бригади спецпризначення “Азов” Денис Прокопенко оголосив про створення нової структури “Азов. Супровід”.
  • Патронатна служба “Янголи Азову” була шокована цією новиною, дізнавшись про це з допису Прокопенка у Facebook.
  • “Янголи Азову” зазначили, що давно боролися за створення подібних служб у бойових підрозділах, але ця ситуація призвела до “авралу, хаосу і колапсу”.

“Янголи Азову” відреагували на створення окремої служби супроводу бійців / Колаж 24 Каналу

Після обміну полоненими 14 вересня командир 12-ї бригади спецпризначення “Азов” Денис “Редіс” Прокопенко оголосив про початок роботи нової структури “Азов. Супровід”. У Патронатній службі “Янголи Азову” відреагували на це.

Увечері 16 вересня “Янголи Азову” написали, що переживають “глибокий шок від останніх подій”. Кажуть, що про плани Дениса Прокопенка вони дізналися випадково з його допису у Facebook.

Що кажуть у Патронатній службі про “Азов. Супровід”

Після крайнього обміну полоненими з поста у соцмережах Дениса Прокопенка ми випадково дізналися, що 12-та бригада спеціального призначення “Азов” НГУ вже запустила власну окрему службу супроводу бійців. І тепер вона буде надавати допомогу пораненим, ховати загиблих і допомагати родинам,
– написали “Янголи Азову”.

Там також підкреслили, що служба уже давно бореться за створення подібних служб у бойових підрозділах. Але зауважили, що ситуація, яка склалася, поставила всіх “у становище авралу, хаосу і колапсу”. Зокрема, йдеться про поранених бійців, безвісти зниклих та сім’ї загиблих.

“Усі похорони, зокрема і останні, також організовані нашою службою. На нас лежить робота з безвісти зниклими. Сім’ями загиблих. Дітьми. Ми ведемо процеси в інтересах родин. Це багато тисяч особових справ!” – наголосили у службі.

Там також запевнили, що вони не кинуть нікого.

Поранені та родини всі вихідні дзвонять до нас з питаннями: “Що робити, до кого звернутися?” Ми чуємо одне і те саме питання: “Ви ж нас не кинете?” Відповідаємо: звичайно, ми не переведемо бійців зі спеціалізованих приватних реабілітаційних центрів у районні поліклініки, не кинемо на півдорозі судові процеси в інтересах родин, не припинимо надавати матеріальну допомогу,
– запевнили у службі.

“Янголи Азову” також зауважили, що командування “Азову” й досі не звернулося щодо передачі справ.

“Нова служба візьме на себе лише нові чи усі з 2004 року? Поки що незрозуміло”, – кажуть у Патронатній службі.

Попри все, “Янголи Азову” планують й надалі продовжувати працювати.

Амбіції та інтереси окремих персоналій не можуть бути важливішими за долі поранених і пам’ять наших полеглих. Комбриг, офіцерський та особовий склад Третьої окремої штурмової бригади нас підтримали в тому, щоб ми продовжували допомагати усім, як і раніше. Бо ми працюємо не заради чиїхось подяк, а на результат всієї країни,
– написали “Янголи Азову”.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *