Іншого варіанту немає: як Росія рятуватиме кораблі, якщо Україні дозволять бити Storm Shadow

Іншого варіанту немає: як Росія рятуватиме кораблі, якщо Україні дозволять бити Storm Shadow Вікторія ГрабовськаОсновні тези

  • США поки не надали офіційного дозволу Україні завдавати ударів ракетами Storm Shadow вглиб російської території, але Росія вже готується до такої можливості.
  • Росія вивела кораблі Чорноморського флоту з порту Новоросійська, хоча місто залишається основною базою флоту.
  • Для захисту своїх кораблів, Росія може нарощувати системи ППО в районі Новоросійська та перекидати додаткові протидиверсійні катери.
  • Альтернативний варіант розосередження військових кораблів по цивільних портах, таких як Сочі та Очамчир, розглядається як неприйнятний через обмежену функціональність бойових кораблів у цих портах.
  • Росії доведеться обмежити можливості поповнення складу Чорноморського флоту, перекидаючи лише невеликі катери через Волго-Донський канал, яких наразі немає в достатній кількості.

США наразі не дали офіційного дозволу Україні завдавати ударів вглиб російської території, зокрема ракетами Storm Shadow. Однак росіяни заздалегідь готуються до такої можливості. Зокрема, вивели кораблі Чорноморського флоту з порту Новоросійська.

Капітан 1 рангу запасу ВМС України Андрій Риженко розповів 24 Каналу, що у Новоросійськ все одно залишається основною базою Чорноморського флоту Росії. Також Росія 14 вересня вивело в Чорно море 16 кораблів, з яких 7 – носії ракет “Калібрів”.

Шукатиме способи захисту

Оскільки в Новоросійську все одно залишаться російські військові кораблі, росіяни будуть нарощувати системи ППО в районі міста, щоб захистити їх.

Також противник буде шукати інші способи захисту свого флоту, зокрема, перекидати додаткові протидиверсійні катери. Наприклад, в Севастополі їх зараз досить багато – близько 15 одиниць різного класу,
– наголосив капітан 1 рангу запасу ВМС України.

Росіянам доведеться підсилювати оборону, тому що, за його словами, інакше вони будуть змушені розосередити військові кораблі по цивільних портах – в Сочі, в Очамчирі.

Однак це не варіант, тому що там бойові кораблі не зможуть нормально функціонувати,
– зазначив він.

Також значно обмежаться можливості Росії поповнювати склад свого Чорноморського флоту.

Росіяни будуть спроможні перекидати через Волго-Донський канал невеликі катери, проте у достатньо великій кількості, але проблема в тому, що їх просто немає. Тому іншого варіанту немає,
– підкреслив Андрій Риженко.

Зверніть увагу! Росіяни, за даними OSINT-аналітиків, вивели всі кораблі Чорноморського флоту з порту Новоросійська. Росія, імовірно, була змушена піти на такий крок через можливе ураження її кораблів західними далекобійними ракетами Storm Shadow.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *