Продовження санкцій щодо заморожених російських активів: що пропонують ЄС та Єврокомісія – новини 1+1

Санкції проти Росії / Фото з відкритих джерел

Запропонований підхід не дасть змоги одній країні, наприклад, Угорщині, заблокувати продовження заморожування на тривалий термін.

Більшість країн Європейського союзу і Європейська комісія підтримують пропозицію заморозити активи РФ на три роки замість шести місяців.

Про це пише Politico.

Брюссель також розглядає варіант заморозити російські активи одразу на п'ять років, і проводити аналіз відповідного рішення щороку. Водночас робити це більшістю голосів, а не одноголосно.

Такий підхід не дасть змоги одній країні, наприклад, Угорщині, заблокувати продовження заморожування на тривалий термін.

Кредит Україні у 50 млрд доларів від G7 та ЄС

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну за кордоном виявилися заблоковані активи Банку Росії на суму близько 260 млрд євро, понад дві третини з них заморожені в ЄС.

Бельгійська компанія Euroclear тримає близько 191 млрд євро, що належать російському Центробанку, яка у 2023 році заробила на них близько €4,4 млрд, пише Financial Times із посиланням на фінансовий звіт Euroclear.

У липні 2024 року лідери країн G7 та ЄС домовилися використати відсотки від заморожених російських активів для виділення Україні 50 мільярдів доларів.

Єврокомісія дозволила використовувати заморожені активи Росії на користь України

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *