Лавини забрали життя понад 120 людей. Як Пакистан та Афганістан оговтуються від снігової стихії

У постраждалих районах оголошено надзвичайний стан.

У неділю, 12 січня, гірські райони Пакистану та Афганістану накрив снігопад, який спричинив сходження лавин. Від суворих погодних умов загинуло 126 осіб, повідомляє AP.

Через лавини на підконтрольних Пакистану територіях Кашміру та в сусідньому Афганістані тільки протягом останньої доби загинуло 70 людей.

“Лавини, викликані сильним снігопадом, вбили 55 осіб у підконтрольному Пакистаном Кашмірі й ще 15 людей загинуло у сусідньому Афганістані”, – йдеться у повідомленні.

За даними агентства, 13 січня влада Кашміру оголосила у постраждалих районах надзвичайний стан. В Афганістані через сильний снігопад пошкоджено близько 300 будинків. У столиці країни Кабулі температура знизилася до -15 градусів Цельсія.

13 січня повідомлялося про щонайменше 67 загиблих через лавину на підконтрольних Пакистану територіях Кашміру. Разом з цим багато людей зникли безвісти.

Нагадаємо, 24 вересня 2019 року в Пакистані стався потужний землетрус магнітудою 5,8 – внаслідок нього щонайменше 20 людей загинули і 300 постраждали. Епіцентр землетрусу був недалеко від міста Мірпур – це підконтрольна Пакистану частина Кашміру. Осередок підземних поштовхів був на глибині 10 км. Землетрус зруйнував головну дорогу міста та переправу. За словами чиновників, інфраструктура міста сильно постраждала. 

Відео

Щонайменше 75 людей загинули унаслідок хурделиці та сходження лавини у Пакистані

Доля багатьох невідома. Лавина накрила зо півсотні будинків, де проживали величезні родини. Рятувальники кажуть, що під снігом може знаходитись ще велика кількість людей. Утім, розповідають, устигли врятувати групу дітей, які саме під час сходження лавини йшли до школи.  

 

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *