У США дитина осліпла від ускладнень грипу – новини світу

Чотирирічна дівчинка не отримала цьогоріч щеплення.

У США чотирирічна дівчинка зі штату Айова втратила зір після ускладнень від грипу.

Про це повідомляє CNN.

Зазначається, що дитина захворіла ще до Різдва 25 грудня. Батьки помітили, що їхня донька не така грайлива. Протягом перших 4 днів у Джейд була слабка лихоманка, батьки дали їй ліки, після яких дівчинка мала цілком здоровий вигляд.

Втома, біль і температура. Звідки беруться симптоми грипу

Мати Джейд згадує, що нічого не віщувало про можливі ускладнення. Зранку 23 грудня батькам не вдавалося розбудити дівчинку, а її тіло було дуже гарячим.

Читайте також:

У Житомирі від ускладнень грипу H1N1 померло двоє людей: чому небезпечна хвороба

Джейд одразу доправили до лікарні, її тіло тряслося, а очі закотилися на потилицю. Звідти дівчинку на гелікоптері відвезли до Університету Айови.

На Різдво батьки дізналися, що грип вплинув на мозок доньки. У дівчинки діагностували гостру некротичну енцефалопатію.

“Вони сказали, що у неї значне ураження мозку. Вони сказали, що наша дитина може ніколи не прокинутися, а якщо прокинеться — ніколи не буде такою, як колись”, — розповіла мати.

It’s been a whirlwind 3 weeks. I am so immensely grateful for my daughter. Her courageous fighting spirit and the love…

Опубліковано Amanda Phillips Понеділок, 13 січня 2020 р.

Вже у перший день нового року відкрила очі. Протягом наступних днів вона змогла дихати без трубки, а згодом вже сиділа та їла. Потім батьки помітили, що їхня донька не реагує на іграшки та не стежить за підкинутим м’ячем.

Лікарі зазначили, що від грипу постраждала та частину мозку, що відповідає за зір. Фахівці наразі не знають, чи повернеться зір знову.

Нагадаємо, протягом епідсезону від початку жовтня до 12 січня в Україні від ускладнень грипу померли вже 5 дорослих: дві жінки та троє чоловіків.

Відео

Смертоносний грип забрав життя породіллі у Запоріжжі

Немовля вдалося врятувати. Медики вирішили робити операцію, коли стан жінки став загрозливим для життя обох. 31-річна вагітна занедужала у грудні. У цей час вона перебувала під наглядом лікарів у пологовому будинку. Спочатку хвороба виглядала, як звичайна застуда, але, коли температуру збити не вдалося, жінку терміново перевели до перинатального центру.  

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *