Чи стих наступ росіян, як обіцяв Буданов, і на що чекати взимку: відповідь голови ГУР

Чи стих наступ росіян, як обіцяв Буданов, і на що чекати взимку: відповідь голови ГУР Ірина ЧеботніковаОсновні тези

  • Голова ГУР Кирило Буданов підтвердив, що російський наступ, як прогнозувалося, почав стихати в серпні, за винятком напрямку головного удару.
  • Він наголосив, що події розвиваються за певними алгоритмами, і “чорні лебеді”, або форс-мажорні ситуації, трапляються рідко.
  • Буданов вважає, що плани росіян на зимову кампанію свідчать про завершення літньої, але наголосив, що це не означає припинення тиску взимку.

Більше цікавих аудіоновинСлухати00:0000:531.25×1.25x Аудіо синтезовано з використанням AI. Більше АудіоновинВимкнути

До Дня воєнної розвідки Сергій Жадан узяв інтерв’ю в Кирила Буданова. Одним із чільних запитань було питання про строки російського наступу.

На початку серпня глава ГУР говорив, що протягом найближчих двох місяців російський наступ піде на спад. Тож тепер Сергій Жадан в розмові на “Радіо Хартія” запитав, чи не змінилася думка головного розвідника країни.

Чи припинив наступати ворог

Ми казали прямо і відверто, що натиск росіян буде максимальним до серпня. Ми завжди це казали. В серпні будуть переглянуті плани – наступ або трохи продовжиться, або буде призупинений. Та в серпні сталося кілька інших подій, і росіяни разом з тим, у принципі, припинили наступ майже на всіх ділянках, окрім напряму головного удару. У них вже зворотна логіка починає працювати – за будь-яку ціну показати, що вони досягають своєї мети попри все, тому туди кинуте все що є,
– пояснив Буданов.

Очільник розвідки підкреслив, що зазвичай усе відбувається прогнозовано, ніби за алгоритмом. “Чорні лебеді”, або форс-мажорні події, бувають украй рідко, просто люди мало знають про це. Переважна більшість живе за лінійним часом, де є секунди, хвилини тощо. Але є й ті, хто живе за подієвим часом, – тим, де не важливо, скільки забере рух із точки А в точку Б. Саме тоді й стають помітними алгоритми, за якими розвиваються події.

На думку Буданова, якщо росіяни у своїх пабліках обіцяють проводити зимову кампанію, це означає, що літня добігла кінця. До того ж узимку росіяни не так сильно люблять воювати. У цей час до звичайних проблем додаються ще й суворі погодні умови.

“Але це не говорить про те, що вони взимку полишать спроби якогось тиску на нас”, – підсумував глава ГУР.

Цікаво! Олександр Сирський 5 вересня заявив, що ЗСУ вдалося зупинити росіян на Покровському напрямку.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *