Росіян зупинили за 10 кілометрів від Покровська – де тиснутимуть далі: огляд фронту від Світана

Росіян зупинили за 10 кілометрів від Покровська – де тиснутимуть далі: огляд фронту від Світана Аліна Вишневська Основні тези

  • Українські захисники зупинили просування російських військ буквально за 10 кілометрів від Покровська.
  • Противник намагатиметься тиснути в районі Українська та Селидового, прагнучи за допомогою так званої “клешні” створити мале оточення в районі Курахового.
  • Військовий експерт Роман Світан зазначив, що цю російську “клешню” можна відсікти, знищивши за допомогою артилерії, тому Силам оборони потрібно достатньо боєприпасів.

Українські захисники зупинили просування російських військ на Покровському напрямку. Водночас противник намагається вишукувати нові лазівки.

Військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан у щоденному зведенні для 24 Каналу зауважив, що загарбники активізують спроби захопити Курахове.

Де тиснутимуть росіяни на Донеччині

Світан нагадав, що на Покровський напрямок раніше перекинули 15 бригаду Нацгвардії “Кара-Даг”. Тож бійці непогано там попрацювали.

Зупинили (просування росіян – 24 Канал) буквально за десяток кілометрів від Покровська,
– зауважив полковник запасу.

За його словами, окупанти почали висуватися в бік Курахового. Противник намагатиметься тиснути в районі Українська та Селидового, оскільки це так звана “північна клешня”, за допомогою якої росіяни прагнуть створити мале оточення в районі Курахового.

Він додав, що цю російську “клешню” можна відсікти, просто знищивши за допомогою артилерії. До того ж там арта може непогано працювати з боку Вугледара та Курахового. Загалом є достатньо механізмів для цього – головне, щоб були сили та засоби.

Що відбувається біля Покровська: дивіться на карті

Як Сирський змінює архітектуру фронту

Полковник запасу зазначив, що основне завдання зараз – вибити у наших партнерів достатньо озброєння та техніки, особливо боєприпасів, саме для цього напрямку.

На його думку, цей напрямок наразі не є перспективним для великих контратак Сил оборони, таким нині є напрямок на Крим. Також у цьому контексті дуже цікавою є Курська операція.

Сирський змінює архітектуру фронту,
– наголосив Світан.

Тобто, зауважив військовий експерт, Головнокомандувач ЗСУ розвертає фронт від Азовського і Чорного морів у бік Москви – у російське “серце” ухвалення рішень.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *