Розвідка США почала перевірку через атаку російських військових хакерів на Burisma – новини світу

Спецслужби взялися за перевірку атаки на українську компанію.

Розвідка Сполучених Штатів Америки взялася за перевірку спроби пов'язаних з Російською Федерацією хакерів атакувати сервери української компанії Burisma.

Про це 14 січня повідомляє Bloomberg.

Координаторка апарату директора Національної розвідки США Шелбі Пірсон розповіла виданню, що розвідка вивчає ймовірність того, що хакери шукали компромат на ексвіцепрезидента США Джо Байдена і його сина Хантера.

Читайте також:

США і Британія викрили найбільше хакерське угрупування "Корпорація зла": що його пов'язує з російськими силовиками

“Перш ніж робити які-небудь висновки про мотиви атак, ми завжди намагаємося вивчити всі можливі варіанти”, – сказала вона.

Раніше NYT повідомляла, що російські військові хакери намагались зламати сайти компанії Burisma у момент процесу оголошення імпічменту президенту США Дональду Трампу, а також сайти низки інших українських компаній, серед яких і “Квартал 95”.

Зазначається, що спроби зламати сайти компанії Burisma розпочались у листопаді 2019 року. Наразі незрозуміло, що саме вони шукали та чи знайшли. Однак, за словами експертів, хакери могли шукати компромат на колишнього віцепрезидента США Джо Байдена та його сина Гантера.

Відео

Британські й американські спецслужби викрили подвійну схему кремлівських хакерів

За даними контррозвідки, російське угрупування під назвою "Турла" зламало іранську хакерську систему.  І вже під їхнім прикриттям здійснювало кібератаки на інші країни, шпигувало за державними структурами, крало документи та бази даних. Таким чином зловмисники хотіли коїти злочини під іменем іншої держави.    

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *