МАГАТЕ заявило про окупантів та зброю на ЗАЕС: Гроссі прибув туди та обнявся із загарбниками

МАГАТЕ заявило про окупантів та зброю на ЗАЕС: Гроссі прибув туди та обнявся із загарбниками Діана Квасневська

Гроссі відвідав ЗАЕС / Колаж 24 Каналу (скриншоти з відео)

Глава МАГАТЕ Рафаель Гроссі прибув на тимчасово окуповану росіянами Запорізьку атомну електростанцію. Він заявив, що це був його п’ятий візит на ЗАЕС.

У Міжнародному агентстві з атомної енергії опублікували звіт, у якому повідомили про присутність окупантів та ворожої зброї на ЗАЕС.

У МАГАТЕ написали, що вони продовжують повідомляти про присутність на станції озброєних людей та військової техніки, що порушує один з п’яти принципів безпеки для Запорізької АЕС, які у травні 2023 року запропонувало агентство.

Що відомо про візит Гроссі

Під час мого п’ятого візиту на місце ми з експертами МАГАТЕ оцінювали ситуацію після пожежі в градирні 11 серпня та поточні роботи з водяними помпами та складом палива,
– заявив Рафаель Гроссі.

Він також зазначив, що МАГАТЕ залишається непохитним у місії сприяти забезпеченню ядерної безпеки на найбільшому ядерному об’єкті Європи в умовах “поточного конфлікту”.

Російські пропагандисти заявили у своїх телеграм-каналах, що нібито Гроссі сказав, мовляв, МАГАТЕ, як і раніше, “не може вказати на винуватця атак”.

Росія показала візит Гроссі на ЗАЕС: дивіться відео

До речі, глава Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко оприлюднив відео прибуття Гроссі на ЗАЕС. На кадрах видно, як гендиректор МАГАТЕ обіймається з росіянами.

Гроссі з МАГАТЕ обіймається з росіянами на окупованій ЗАЕС,
– заявив Коваленко.

Гроссі обіймався з росіянами на ЗАЕС: дивіться відео

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *