Путін діє 2 напрямками: на що вказує транспорт “ядерного” управління міноборони Росії в Криму

Путін діє 2 напрямками: на що вказує транспорт “ядерного” управління міноборони Росії в Криму Вікторія ГрабовськаОсновні тези

  • Росія підвищує рівень ядерних погроз, намагаючись вплинути на позицію Заходу щодо війни в Україні, і нещодавно в Криму помітили вантажівки з номерами 12-го управління ГУМО Росії, яке відповідає за ядерну зброю.
  • За словами генерал-лейтенанта Ігоря Романенка, росіяни погрожують застосуванням ядерної зброї приблизно двічі на місяць, що є частиною стратегії Кремля щодо тиску на західні країни.
  • Стратегія впливу Росії на союзників України включає два напрямки: ядерні погрози та ескалацію війни.
  • Розміщення російських військових вантажівок в окупованому Криму не випадкове, оскільки на півострові ще з радянських часів були сховища ядерної зброї, які після окупації були відновлені.
  • Росія прагне підвищити ядерну загрозу, враховуючи поточну ситуацію, коли допомога Україні з боку США послабилась через виборчі перегони в країні, та намагається наростити тиск на партнерів України.

Росія постійно підвищує градус ядерних погроз, шукаючи нові “важелі впливу” на позицію Заходу щодо війни в Україні. Так, днями в Криму помітили вантажівки з номерами 12-го управління ГУМО Росії, що відповідає за ядерну зброю російської армії.

Про це 24 Каналу розповів генерал-лейтенант та військовий експерт Ігор Романенко, наголосивши, що росіяни погрожують застосуванням ядерної зброї приблизно два рази на місяць. Це вкладається у план Кремля щодо тиску на позицію західних країн.

Ядерна ескалація продовжиться

Загалом стратегія впливу Росії на союзників України формується по 2 напрямках:

  • ядерні погрози;
  • ескалація війни.

Поява вантажівок з номерами 12-го управління Головного управління міноборони Росії в окупованому Криму не випадкова.

На півострові ще за радянських часів розміщувались сховища ядерної зброї. Після окупації півострова росіяни провели їхній ремонт та забезпечення, яким опікувалось 12-те управління ГУМО.

Ще до початку повномасштабного вторгнення росіяни намагалися продемонструвати, що в Чорноморському флоті імовірно є ядерна зброя. А сьогодні Росія вважає, що потрібно підвищувати градус щодо ядерної загрози,
– зауважив військовий експерт.

Водночас зараз склалася певна ситуація, на його думку, що дозволяє Кремлю знову вдатися до ядерних погроз.

На сьогодні допомога Україні, зокрема, з боку США, послабилась. На це певною мірою впливають виборчі перегони, які тривають в країні.

Також Владімір Путін аналізує ситуацію на фронті і намагається наростити свої зусилля щодо тиску на партнерів України. Крім того, він прагне нівелювати негативні для Росії події, зокрема, у Курській області.

Тому це логічно вкладається в реалізацію російської стратегії. Варто розуміти, що ескалація буде продовжуватись. Відбуватиметься щось на кшталт розміщення російської ядерної зброї в Білорусі. Лукашенко заявляє, що нібито може “застосувати” її, але насправді його не підпустять навіть до прибирання поруч. Це все гра Росії щодо тиску на західні країни,
– впевнений Ігор Романенко.

Зверніть увагу! В окупованому Криму помітили військові вантажівки, які рухались по Керчі та Керченському півострові. З’ясувалось, що транспорт має номери 12-го управління ГУМО Росії. Номерні знаки таких вантажівок позначаються кодом 39.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *